Dodge Charger:Sportsbil med miljø i tankene

Dodge Charger er interessant på mer enn én måte. For det første er den en aldeles nydelig og råhvass sportsbil. For det andre er den faktisk en femseter med fire dører, og for det tredje vil kanskje både Kurt Oddekalv og Steinar Lem like denne bilen.

Dodge Charger:Sportsbil med miljø i tankene

I den grad sportsbileiere har noen som helst skyldfølelse der de suser nedover stripa i hovedstaden eller andre steder, kunne de slippe det dersom de satt bak rattet i en Dodge R/T Charger. Rart, ikke minst med tanke på at det sitter en svulmende 4,7-liters V8-motor med kompressor og 325 hk under panseret!

Dodge Charger:Sportsbil med miljø i tankene

Likevel – hadde denne bilen vært en realitet, ville den imøtegått de strengeste utslippskravene i USA, de såkalte ULEV-kravene(Ultra Low Emission Vehicle) i California.

Dette er mulig gjennom at bilen ikke bruker bensin som brennstoff, men komprimert naturgass. Dermed blir særlig partikkelutslippene nærmest ikke-eksisterende, mens CO2-utslippene er redusert med 25 prosent i forhold til en tilsvarende moderne motor.

Dodge Charger:Sportsbil med miljø i tankene

Et annet forhold er karosseriet. Chrysler har på en elegant måte skjult sedankarosseriet – for dette er en firedørs sedan, nåja – eller er det en femdørs kombikupé? Det er vanskelig å si, men hittil er det stort sett bare italienere som Maserati og Ferrari som har greid å skape rå familieracere av denne typen!