Dodge Charger: Muskler fra USA

Ut av fortiden og inn i fremtiden: Muskelbilen Charger er tilbake, osende av kraft og selvtillit.

Dodge Charger: Muskler fra USA

  1. Store bilder
Charger fra 1969. Vis mer


Amerikanerne i DaimlerChrysler-konsernet er på offensiven igjen med nok en påminnelse om fordums storhet. Dodge Charger, den populære "Muscle Car" fra 60-tallet har fått en verdig arvtaker. Bilen kommer i salg i USA i vår, og som vanlig er man fremsynt i USA hva angår årsmodell-betegnelsen; det er 2006 Charger vi allerede har med å gjøre.

Deler chassis med Chrysler 300 C

Meningen er å blåse liv i det gode ryktet merket hadde på 60-tallet samtidig som det posisjoneres for det 21. århundre. Vel å merke vil få fans fra den tiden kjenne igjen dagens bil; formgivning og stil ble definert før man bladde gjennom historieboken for å finne et passende navn. Den nye Dodge, som deler plattform med Chrysler 300C og Dodge Magnum, har dermed en utfyllende rolle å spille i markedet ved siden av disse produktene. Med sitt kupé-lignende design som gir den et noe sportslig preg, er den allikevel en familiebil med god plass og fire dører.

Charger kommer i en V6-variant med 250 hestekrefter, og i en kraftigere og mer troverdig HEMI V8-versjon som yter 340 hestekrefter. Denne er utstyrt med den kjente 5,7 liters motoren som, med et dreiemoment på 525 Nm, er den kraftigste i en Dodge personbil siden den legendariske "426 HEMI" fra 60- og 70-tallet.

Banesport og gatesport

Image-byggingen ville ikke vært fullstendig uten at Dodge også satset på bilsport, slik det ble gjort med 60-tallets Charger, som ble en legende på racerbanen i Stock Car racing. Også årets utgave kommer i racing-utførelse for å konkurre på bane i NASCAR, noe av det mest populære innen motorsport i USA.

Til gatebruk forventes Charger også å komme med en SRT-variant; på samme måte som Viper eller RAM med sine SRT-10-versjoner, vil SRT-8 representere det kraftigere alternativet for dem som måtte ha behov for det; boret opp til 6,1 liters slagvolum vil V-åtteren yte 425 hestekrefter.

Vi vet foreløpig ikke om planer om å importere Charger til Norge.

Store bilder av Dodge Charger

Andre lenker til muskuløse Dodge-produkter:

Her finner du Dodge Viper SRT10.

Her finner du Dodge Ram SRT10.