Doble purringer på årsavgiften

Ikke betal begge purringene om du har fått to fra Tollvesenet!

Har du fått tilsendt to purringer fra Tollvesenet på årsavgiften, kan den med svakest trykk gå rett i søpla. Foto: COLOURBOX
Har du fått tilsendt to purringer fra Tollvesenet på årsavgiften, kan den med svakest trykk gå rett i søpla. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at fristen for betaling av årets årsavgift på bil gikk ut 20. mars er Tollvesenet i full gang med å sende ut purringer. På grunn av en feil har imidlertid noen bileiere fått tilsendt to purringer i stedet for én. Om dette gjelder deg, skal du ikke betale begge fakturaene.

Fakturaen som har dårligst trykk av de to er ikke gyldig, og kan kastes. Fristen for å betale den riktige fakturaen inkludert 250 kroner i purregebyr, går ut 15. mai.

Les også: Dette er årets årsavgiftssatser

Vet ikke nå hvor mange det gjelder

– Vi jobber med å finne ut av hvor mange som har fått tilsendt to purrefakturaer av de totalt 326.000 purringene på årsavgift i 2012, sier Jan Lie ved årsavgiftskontoret i Oslo og Akershus til DinSide.

Ifølge Toll.no er det en feil i trykking og utsending som har ført til at noen har fått tilsendt dobbelt sett av purrefakturaen.

Tradisjonelt er det en del som venter med årsavgiften. I 2011 ble det sendt ut purring på 8,6 prosent av kravene - og det var flest sene betalere i Finnmark.

Spørsmål? Ring neste uke!

Har du spørsmål om purring på årsavgiften, oppfordrer Tollvesenet om å vente med å ringe til neste uke. På grunn av stor pågang utvider de kapasiteten fra og med mandag 30. april.

Åpningstider for Tollvesenets callsenter for årsavgift blir fra kl. 08:00 til 18:00 alle hverdager fra mandag 30. april til og med betalingsfristen tirsdag 15. mai.

Les også: Stadig flere venter med regningene