Dobbelt så mange skilttyverier

Her bør du passe ekstra godt på skiltene.

FLEST TYVERIER I OSLO: Hovedstaden topper statistikken over skilttyverier.
FLEST TYVERIER I OSLO: Hovedstaden topper statistikken over skilttyverier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statistikk fra Politidirektoratet viser at det er gode grunner til å passe på bilens skilter. Så langt i år er det blitt stjålet dobbelt så mange skilter på landsbasis, som i 2002.

Fikk frastjålet helt nye skilter

I løpet av første halvår i 2011 er totalt 2.543 skilttyverier anmeldt til politiet - en økning på 32 prosent siden 2007 og på hele 100,4 prosent siden 2002.

En av våre lesere kan bekrefte tendensen. Hun fikk frastjålet helt nye skilter med nye, røde årsavgiftsoblat tidlig i september. Da var hun selv på jobb mens bilen sto parkert på Lørenskog stasjon utenfor Oslo.

- Politiet på Lørenskog sa at de fikk inn en til to slike anmeldelser om dagen. De stjålne skiltene skal antakelig bli solgt videre, bli brukt for å sende biler ut av landet eller for å skaffe til veie nye oblater, uten å betale årsavgift, forteller vår leser.

DinSide har også tidligere skrevet om utenlandske varebiler, som bruker stjålne norske skilt i forbindelse med smugling.

Verst i Oslo, øker i Hedmark

Er du redd for at at dine skilter skal havne i statistikkene, med det som medfølger av tidkrevende kontakt med politiet, trafikkstasjonen, bomselskapet og forsikringsselskapet, kan det lønne seg å parkere et annet sted enn i hovedstaden.

Selv om det til og med august i år har vært en nedgang i antallet skilttyverier i Oslo på 7,2 prosent sammenlignet med i fjor, er det likevel Oslo politidistrikt som får inn desidert flest anmeldelser for skilttyverier.

En oversikt over etterlyste kjennemerker fra Kripos viser dessuten at antallet etterlyste bilskilt øker kraftig i Hedmark sammenlignet med 2009 og 2010.

I fjor ble det etterlyst totalt 82 kjennemerker i Hedmark politidistrikt. Tallet til og med 1. august i år ligger allerede på 304 bilskilter.

Les også: Du trenger ikke frykte for bilen din

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!