DMV: Med Mercedes om bord

DÜSSELDORF (DinSide Båt): Kloke, tyske hoder har nå klargjort en Mercedes-motor for maritimt bruk. 40-hesteren som ble vist i Düsseldorf kan snart også kjøpes i Norge.

DMV: Med Mercedes om bord
[Ugjyldig objekt (NAV)]
MERCEDES-BENZ PÅ TRÅDEN: Hvis Mercedes ønsker å marinisere en motor, er det bare å ringe Lothar Steinkamp i DMV.
MERCEDES-BENZ PÅ TRÅDEN: Hvis Mercedes ønsker å marinisere en motor, er det bare å ringe Lothar Steinkamp i DMV. Vis mer

Tidligere denne uken ga vi deg omtalte vi de nye motorene til Volkswagen Marine. Artikkelen finner du på denne lenken. Men det er ikke bare Volkswagen som satser på å få tysk bilteknologi til sjøs.

Smart diesel

DMV viste på Boot 2001 frem en båtmotor fra Mercedes-Benz. På oppdrag fra Mercedes har nemlig motorprodusenten DMV tatt ut den tresylindrede dieselmotoren vi finner i bilen Smart, og bygd den om til en båtmotor.

CDI-motoren (common rail direct injection system) veier ikke mer enn 87 kilo og har et slagvolum på 0,8 liter. Likevel yter dieselmotoren 40 hestekrefter. Til sammenlikning har Volvo Penta MD 2040 et slagvolum på 1,5 liter og en tørrvekt på nesten 200 kilo, til tross for at motoren har samme effekt som sin tyske konkurrent.

To versjoner

Mercedes Benz OM 660 ”Smart”, som motoren heter leveres i to utgaver. Den ene leveres med seildrev, og er følgelig best egnet seilbåter. Men du kan også få OM 660 ”Smart” som innenbordsmotor til båten din.

Kjøp i Norge

Lothar Steinkamp i DMV forteller at den nye motoren skal distribueres gjennom det eksisterende forhandlernettet til Mercedes. Likevel importeres motoren ikke til Norge. Den norske Mercedes-importøren vil dog være behjelpelig med å skaffe motoren til den som måtte ønske den:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvis noen ønsker motoren, skal vi skaffe den. Vi vil også ta serviceansvaret for OM 600 ”Smart” hvis den selges gjennom oss, forteller Thor Thorsen, Salgssjef for marineavdelingen til Berteil O. Steen.

De tekniske spesifikasjonene finner du her.

Tilbake til Boot 2001