Djevelsk, rødt og heftig

Uwe Gemballa gir oss hvert år nye og spenstige bilopplevelser. Nå har han forsynt en arabisk kunde med en trimmet og spesialtilpasset utgave av Porsche Carrera GT. Her får du bildene, samt bilder av Gemballas spektakulære modeller fra de siste 25 årene.

Djevelsk, rødt og heftig
Djevelsk, rødt og heftig


Det er særlig Porsche Gemballa tar for seg med sitt meget spesialiserte trimmingsprogram, selv om han også har vært bortpå noen andre merker i årenes løp. I fjor var nyheten Gemballa GTR 650 EVO Avalanche, som kom Porsche selv i forkjøpet med en turbovariant (biturbo, til og med!) av 997. Senest ble det i Paris vist en GT 750 Aero 3 basert på Cayenne. Definitivt oppsiktsvekkende!

Mirage GT

Det er særlig 911-serien som har vært gjenstand for Gemballa-konverteringer selv om også Boxster, Cayman og Cayenne har fått gjennomgå behandling fra stjerne-tuneren. Men når det gjelder Carrera GT, av mange regnet som den ultimate supersportsbilen, begrenset aktiviteten seg inntil i fjor til å utvikle konsepter. Disse gikk under navnene Mirage GT og GTR. (Mirage-navnet er forøvrig, som Avalanche, Cyrrus, Flat Nose og GTR, en gjenganger i Gemballa-nomenklaturet). Takket være kunden, som ifølge informerte kilder er fra Dubai, er nå Mirage GT en realitet. Donor-bilen, Carrera GT, er forøvrig ikke lenger i produksjon.

650 hester

Djevelsk, rødt og heftig


Gemballa har bearbeidet bilen både hva angår eksteriør, interiør og drivlinje. Vi overlater til leseren å bedømme de to førstnevnte utfra biildene. Når det gjelder motoren er den basert på Carrera GTs V10-maskin som Gemballa har mulighet for å levere flere ytelsesnivåer på. Når det gjelder den foreliggende versjonen har man nøyd seg med å trimme den opp bortimot 40 hestekrefter, nok til å gjøre unna 0 til 100 et tiendedels sekund raskere enn den originale donor-bilen - altså på 3,8 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mirage GTR - med Bugatti i siktet

Mirage GTR
Mirage GTR Vis mer


Men Gemballa disker opp med uoppnåelige drømmebiler også, siden i fjor av konseptbiler hvorav den råeste uten tvil er Mirage GTR , den også basert på Porsche Carrera GT. Spesifikasjonene på denne nærmer seg Bugatti Veyrons fabelaktige ytelser: 1.000 hestekrefter, et dreiemoment på 1.150 newtonmeter, 0-200 kilometer i timen på åtte sekunder og toppfart 403 kilometer i timen.

Foreløpig får vi nøye oss med Mirage GT og dens allerede djevelske ytelser...

  • Store bilder av Gemballa Mirage GT Black Edition finner du her.
  • Store bilder av Gemballas kreasjoner gjennom 25 år finner du her.
  • Relatert:

  • Her kan du lese mer om Gemballa og om biturbo-modellen GTR Avalanche fra i fjor....