Subaru XV gjør det med relativt solid margin best av siste års nykommere, målt etter salg i juli Foto: Cato Steinsvåg
Subaru XV gjør det med relativt solid margin best av siste års nykommere, målt etter salg i juli Foto: Cato Steinsvåg Vis mer

Disse nykommerne er hetest i sommer

Vi har tatt en titt på hvilke nykommere som har gjort det best i juli måned.

Publisert
Sist oppdatert

Nye bilmodeller flommer kontinuerlig ut på markedet, noen til begeistring og andre til likegyldighet fra norske bilkjøpere. Vi har tatt en titt på de nye bilmodellene som har kommet i salg i løpet av det siste året og sammenlignet hvem som har solgt best i juli måned, med statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Vi snakker altså om helt nye modeller med nye betegnelser eller modeller som har gjennomgått et generasjonsskifte.

Modeller som har gjennomgått mindre oppdateringer er holdt utenfor. Modeller som er underveis i et generasjonsskifte og som derfor i salgsstatistikken er en blanding av ny og gammel bil, er også holdt utenfor. Et eksempel på det er BMW 3-serie, hvor sedanen har kommet, mens stasjonsvognen er på vei. Vi har også holdt utenom biler hvor eksempelvis sedanen kom for mer enn et år siden, mens stasjonsvognen har kommet det siste året.

Det er litt forskjell på hvor lenge bilene på listen har vært i salg, slik at noen er så ferske at forhandlerne neppe har fått opp trykket på leveringen og registrering av de nye bilene forrige måned. Listen gir likevel et godt bilde av hvilke nye biler som har strømmet ut på veiene i størst mengder i midtsommermåneden.

Subaru XV suveren

De mest populære nykommerne
PlasseringBilSalg i juli
1Subaru XV263
2Toyota Yaris (ny generasjon)212
3Mazda CX-5177
4Nissan Leaf174
5VW up!122
6Hyundai i40113
7Audi Q3105
8Peugeot 208104
9Mercedes B-klasse (ny generasjon)99
10Citroën DS591

Vi har begrenset listen til 10 biler, og helt på toppen ligger nye Subaru XV. Den har solgt i 263 eksemplarer, hvilket er et respektabelt tall uansett nykommer eller ei. På andreplass i juli blant nykommerne er Toyota Yaris. Navnet har vært med en stund, men bilen ble helt fornyet på tampen av fjoråret.

En bil med mindre tradisjon er Mazda CX5, som ble solgt og registrert 177 ganger i juli. Sammen med Subaru XV gjør den det godt, selv midt på sommeren. Det er fortsatt stort trykk i folke-SUV-segmentet, med andre ord. CX-5 er for øvrig en bil vi har skrytt veldig av tidligere.

Elbil holder stand

På fjerdeplass finner vi kanskje litt overraskende for noen elbilen Nissan Leaf. Denne har solgt godt i flere måneder, og er ikke lenger like fersk på markedet. Med 174 registrerte biler i juli, demonstrer imidlertid Leaf at den ikke er noe blaff. Så er den da også den klart beste elbilen på markedet i dag. På listen over alle bilmodeller ligger den så langt på en 16.-plass totalt i 2012.

Bra for nye VW-minstemann

Nissan Leaf selger fortsatt bra og virker ikke å være noe blaff
Nissan Leaf selger fortsatt bra og virker ikke å være noe blaff Vis mer

En bil som er vesentlig ferskere på markedet er Volkswagen up!, som vi nylig testet. Med tanke på at dette er en svært liten bil, i en klasse som ikke er spesielt populær i Norge, syns vi Volkswagen har grunn til å være fornøyd med 122 registrerte biler i juli. Deretter følger Hyundai i40, en bil vi har gitt meget gode kritikker. I40 fortjener å selge bra og plasserer seg dessuten i et populært segment. I40 har vært med en stund nå og er på grensen til å bli tatt med her, men den klarer seg altså fortsatt rimelig bra.

Audi Q3 har også litt fartstid på markedet, og den ble registrert i 105 eksemplarer forrige måned. Det er vesentlig dårligere enn Subaru XV og Mazda CX-5, men samtidig over dobbelt så mange biler som erkekonkurrenten BMW X1, som riktignok begynner å dra på årene.

208 og B-klasse

Mazda CX-5 har fått en god start på det norske markedet Foto: Cato Steinsvåg
Mazda CX-5 har fått en god start på det norske markedet Foto: Cato Steinsvåg Vis mer

Peugeots nye småbil, 208, følger deretter. Den ble nyregistrert 104 ganger i juli. Dette blir en viktig bil for Peugeot, og vi tror bilen har det som skal til for å gjøre det bra fremover. En annen bil som har hatt godt av et generasjonsskifte er Mercedes B-klasse. Den ble i juli solgt og registrert i 99 eksemplarer.

Designbilen

En litt mer ukonvensjonell bil er Citroën DS5. Denne designorienterte bilen gjør det slett ikke verst sammenlignet med andre Citroën-modeller. I juli ble den solgt og registrert i 91 eksemplarer og blir med det sistemann på listen vår.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer