Disse motorsyklene faller mest i pris

Ofte er det følelser og andre ikke fullt så rasjonelle kriterier som avgjør valget av motorsykkel. Skal du kjøpe brukt sykkel kan du imidlertid gjøre et knallkjøp ved å velge en modell som synker mye i pris.

Disse motorsyklene faller mest i pris


Mange motorsyklister velger brukt sykkel for å spare penger, og DinSide viser deg i dag at det er overraskende mye penger og spare ved å velge riktig modell. Prisen på en del godbiter faller nemlig som lodd, og drømmen om en grom tohjuling kan bli til virkelighet uten og ruinere deg.

Ett år gammel

Hvis du er på jakt etter en ett år gammel sykkel kan det lønne seg å ta en titt på Suzuki TL 1000 S/R og GSX-R 600/750. Vår statistikk viser nemlig at disse syklene faller hele 25 prosent i verdi allerede det første året. Fra Kawasaki har du for eksempel VN 800/1500 Drifter, som faller med henholdsvis 29 og 24 prosent. Vil du ha R-sykkel fra kawasaki ligger ZX-6R litt lenger ned på lista, men den er i høyeste grad i det gode selskap hvis du ser etter nesten nytt.

Honda holder seg godt i pris, men det er fullt mulig å få kjøpt en billig VTR 1000 F Firestorm. Yamaha ligger også høyt i pris og du skal være god for å få en R-sykkel til en billig penge. Fra Yamaha er det stort sett scootere og offroadere som faller mye i pris og den eneste ”R-sykkelen” som finnes her er en YZF 1000 R Thunder Ace.

Artikkelen fortsetter under annonsen

125-kubikkere for 16-åringer er heller ikke lurt å kjøpe nytt. Det florerer med sykler med 15 hester blant de som faller mest i pris, og alle som ønsker seg et slikt kjøretøy bør kjøpe brukt.

2 år gammel, mer og spare

Prisfallet fortsetter inn i andre sesong, og det er en kjenning som topper listen. Statistikken viser nemlig at 98 hesters-versjonen av Honda VTR 1000 F Firestorm har verdifall på nesten 43 prosent på to år. Også fulleffektversjonen faller raskt, og taper seg mer enn 36 prosent i løpet av de to første årene..

Det er også mulig gjør gode kjøp på plomberte sykler. Honda CBR 1100 XX, CBR 900 Fireblade, Suzuki RF 900 R, alle med 98 hester, er nemlig også rammet av et heftig prisfall. Etter to år begynner også flere heftige R-sykler å tape seg. Både Yamaha R1 og Kawasaki ZX-9R begynner å slite med salgsprisene når de har blitt plaget i to sesonger. Også på 125-kubikkere er det mye penger å spare ved å velge to år gamle modeller.

3 år gammel, kurven flater ut

Når syklene er 3 år gamle begynner kurven å flate ut. Det er ikke lenger så mye og hente og du kan likegodt stanse letingen etter to år hvis du skal ha noe som ser noenlunde nytt ut. Det er først når du kommer opp i en alder av fire år at kurven igjen begynner å falle.

Generelt

Blant de syklene som synker mest i pris er det også en hel del scootere, offroadere og touringsykler. Disse har tydeligvis en tendens til å falle mye i pris, noe som igjen gjør det mulig å få en fin sykkel til en hyggelig pris.

Din drømmesykkel

På lenkene til høyre kan du se prisfallet på de 30 syklene som faller mest i pris på henholdsvis 1, 2, 3, 4, 5 og 6 år. Klikk deg gjennom lenkene. Kanskje din drømmesykkel er en av dem som faller mest i pris, noe som igjen bringer deg et hakk nærmere tohjulshimmelen.

Litt om grunnlaget for utregningene

Grunnlaget for vår statistikk er boken ”Norske MC-priser”, som utgis av firmaet Synergi Informasjonsutvikling. Firmaet Gasmo står for innhenting, bearbeiding og vurdering av prisene. Det er årets august-utgave er grunnlaget for denne artikkelen.