Disse bilene stjeles mest

To populære bilmerker topper listene fra forsikringsselskapene.

Totalt går antallet anmeldelser av biltyveri ned, men enkelte bilmerker ligger på tyveritoppen, viser tall fra forsikringsselskapene. Foto: colourbox.com
Totalt går antallet anmeldelser av biltyveri ned, men enkelte bilmerker ligger på tyveritoppen, viser tall fra forsikringsselskapene. Foto: colourbox.comVis mer

Nylig kunne DinSide fortelle om en ny trend blant biltyver, som først og fremst har rammet biler av merket BMW.

Samtidig opplever stadig flere, ifølge Tryg, å få bilnøklene og dermed også bilen frastjålet. Dette skjer blant annet på utesteder der man henger fra seg jakken med bilnøkler, eller hvis man forlater bilen med motoren i gang.

– Her er det ofte snakk om "tilfeldige" biler som blir rammet. Er det snakk om planlagte tyverier gjelder det oftere dyre og raske biler, sier Roald Stigum Olsen, pressetalsmann i Tryg til DinSide.

Tar vi en titt på tall fra forsikringsselskapene for i fjor over hvilke biler som oftest ble stjålet, gjaldt dette i hovedsak andre merker enn BMW - og biler som er enkle å bryte seg inn i, uten bilnøkkel.

Gjør du slik, lar ikke tyvene seg friste!

VW og Toyota blant topp tre

DinSide har fått tilgang på tall fra Gjensidige og DNB over hvilke bilmerker som det er flest av, blant de som er meldt stjålet til disse forsikringsselskapene.

Blant topp tre hos begge selskapene finner vi bilmerkene Toyota og Volkswagen. Dessuten er Audi på topp over innmeldte tyverier til DNB. Audi kommer på fjerde plass hos Gjensidige.

Informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige sier til DinSide at det sjelden er nyere biler som stjeles. Han tror grunnen til at enkelte bilmerker utpeker seg i tyveristatistikken, er følgende:

– En del av disse merkene var store på salgsstatistikken for en del år siden, slik at det er mange med dårlig sikring av visse merker, sier Rysstad.

De mest stjålne merkene i 2011

DNBs liste
1. Audi
2. Toyota
3. Volkswagen
4. Ford
5. Volvo
6. BMW

Gjensidiges liste
1. Volkswagen
2. Toyota
3. Mercedes-Benz
4. Audi
5. BMW
6. Volvo

Les også: Låste du bildøren? Se siste triks fra smarte biltyver

Antall tyverier synker

Nye trender og gamle biler til tross, totalt sett er antall biltyverier i Norge på vei nedover.

Politiets statistikk for første halvår av 2012 viser at det ble anmeldt langt færre tyverier av bil dette halvåret enn tidligere år. Totalt ble det anmeldt 2431 tyverier, som er en nedgang på hele 15,9 prosent fra året før. Samtidig er nedgangen fra 2008 til 2012 hele 27,8 prosent.

Politidirektoratet har tidligere uttalt til DinSide at sikrere biler og bruken av bedre låser, rattlåser og alarm har mye av æren for at tallene går ned.

Les også: Det er her biltyvene slår til!