Mokka er en svært viktig bil for Opel i Norge
Mokka er en svært viktig bil for Opel i Norge Vis mer

Disse bilene kommer nå

En rekke bilnyheter debuterer denne måneden. Noen svært praktiske, og noen som først og fremst er morsomme!

Publisert
Sist oppdatert

Høsten er tid for bilnyheter, og flere interessante biler kommer til Norge denne måneden. Oversikten nedenfor er laget med utgangspunkt i de bilene som kommer til Norge nå i disse dager. Internasjonale lanseringer teller med andre ord ikke før bilene er å oppdrive her til lands.

Dersom vi er litt greie tar vi med BMW som har tyvstartet litt i forhold til problemstillingen for denne artikkelen, for deres nyheter var på plass allerede forrige måned. Da snakker vi om flaggskipet 7-serie og M6 Coupé. Førstnevnte er en oppdatering, mens sistnevnte er en helt ny modell. Dette er uansett biler man nok trenger å tenke seg litt om før man kjøper, ettersom startprisene er henholdsvis snaut 1 million for 7-serie og drøyt 2 millioner for M6 Coupé…

Ny Hyundai-SUV

Hyundai har også noe nytt på gang. For deres vedkommende dreier det seg om den relativt store SUVen Santa Fe, som nå i disse dager er i ferd med å introduseres hos forhandlere rundt om i landet. Dette er en bil som ligger i et segment som ikke er alt for tett befolket, men biler som Nissan X-Trail, Kia Sorento og Subaru Forester får vurdere seg som konkurrenter. Prisene starter på 480.000 kroner som personbil, men mange kommer nok til å velge grønne skilter. Da er startprisen 320.000.

Cee'd stasjonsvogn

Hyundai har for øvrig også nylig lansert i30 stasjonsvogn her i Norge. Og søstermodellen til denne bilen er Kia cee'd SW – stasjonsvognutgaven av vanlige cee'd som vi testet i sommer. Denne bilen lanseres nå i oktober og er et svært relevant alternativ for de som er ute etter en romslig og rimelig stasjonsvogn. Prisene starter på 207.000 kroner.


I den andre enden av fornuftsskalaen blant stasjonsvognene, finner vi Mercedes CLS Shooting Brake. Dette er en kupéinspirert stasjonsvogn med fokus på stil og kvalitetsfølelse fremfor praktiske egenskaper. Også denne kommer nå denne måneden, og prisene starter i underkant av 780.000 kroner.

Opel Mokka

Den kanskje viktigste lanseringen i norsk sammenheng denne måneden er nok Opel Mokka. Dette er en bil som skal ta Opel inn i kampen om kompakt-SUV-kundene. Dette er et stort og viktig segment i Norge, og Opel har vært hemmet av å ikke ha noe reelt alternativ her. Prisene starter på 239.000 kroner, da med forhjulsdrift og en 1,6-liters bensinmotor. Skal du ha firehjulsdrift, må du opp på 1,4 turbo med 140 hester. Den koster fra 304.000 kroner. Billigste dieselalternativ koster noen få tusenlapper ekstra.

Mer om Opel Mokka finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer