Skoda Superb 4Drive er blant bilene som kommer til Norge i løpet av juli
Skoda Superb 4Drive er blant bilene som kommer til Norge i løpet av juliVis mer

Disse bilene kommer i juli

Juli er ikke høysesong i bilmarkedet, men likevel kommer det flere nye bilmodeller på norske veier denne måneden.

Vi har samlet de modellene som melder sin ankomst denne måneden. Om denne listen ikke imponerer, kan du også sjekke alle bilene som kom i juni og ikke minst i lanseringsfest-måneden mai.

BMW 6-serie Gran Coupé

BMW er først ut med 6-serie Gran Coupé. Den kom til landet for kort tid siden og er dermed allerede klar på markedet. Dette er en slags firedørs-versjon av vanlige 6-serie med to dører. I prinsippet er dette derfor en sedan, og ikke en kupé slik navnet antyder. Gran Coupé kommer med tre ulike motorer, fra dieselmotoren i 640d med 313 hester, til V8'eren i 650i med 450 hester. Sistnevnte kommer riktignok litt senere. I midten ligger 640i, og den er noen få tusenlapper billigere enn 640d med en startpris på drøyt 1.160.000.

Vi har allerede kjørt 6-serie Gran Coupe.

Ford Focus ST

En litt rimeligere innfallsvinkel til temaet kjøreglede finner du hos Ford som nylig har lansert Focus ST, både som femdørs kombi og som stasjonsvogn. Prisen er 467.000 for kombien og 478.000 for stasjonsvogna. Begge priser inkluderer det høyeste utstyrsnivået. Når motoren yter 250 hester og kjøreegenskapene til fulle følger opp, da snakker vi om mye kjøreglede for pengene.

De første bilene kommer til Norge i slutten av juli, men vi har allerede prøvekjørt Focus ST. Les hele vår rapport fra lanseringen her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skoda Superb 4Drive er blant bilene som kommer til Norge i løpet av juli
Skoda Superb 4Drive
Mercedes GLK facelift
Mercedes GLK facelift
BMW 6-serie Gran Coupé
BMW 6-serie Gran Coupé
Ford Focus ST
Ford Focus ST
Mercedes SL 63 AMG Foto: MERCEDES-BENZ
Mercedes SL 63 AMG


Mercedes

Mercedes har også et par nyheter som gjør seg gjeldende fra denne måneden. Både GLK i facelift-utgave og SL 63 AMG blir modeller som i praksis entrer markedet i denne perioden. GLK starter på 486.000 kroner og SL 63 AMG går løs på ganske nøyaktig 2,3 millioner. Prisforskjellen reflekteres i at GLK er en ganske røff SUV, mens SL 63 AMG er en roadster og en sportsbil i kategorien "drømmebil" – i alle fall for de fleste av oss.

Vi har for øvrig kjørt en litt mildere og rimeligere utgave av SL for ikke lenge siden, nemlig SL 350.

Skoda Superb 4Drive

Også hos Skoda skjer det saker midt på sommeren. Her dreier det seg om nye Superb Outdoor, eller 4Drive som den skal hete her til lands. Dette er en slags parallell til Volkswagen Alltrack og Audi Allroad, for å nevne noen. Superb 4Drive har offroad-inspirert styling, firehjulsdrift og et litt hevet understell som standard. Prisene begynner på 470.000 kroner, og bilen har da en 1,8-liters bensinturbo med 160 hester under panseret. Mer om de andre variantene kan du lese her.