<strong>Tre av tolv:</strong> Dodge Ram, Honda Accord og BMW 3-serie står alle på listen over de mest innbringende bilmodellene siste 21 år. Foto: Produsentene/DinSide
Tre av tolv: Dodge Ram, Honda Accord og BMW 3-serie står alle på listen over de mest innbringende bilmodellene siste 21 år. Foto: Produsentene/DinSideVis mer

Disse bilene har tjent inn flest kroner

... eller dollar da.

Hva er hemmeligheten bak bilindustriens største pengemaskiner, og hvilke biler har faktisk tjent mest? Analysefirmaet Bernstein Researchs londonavdeling har tatt en større regnejobb på temaet, og kommet opp med en liste på tolv, samt en liten fasit på hva hemmeligheten bak suksessen er.

SE LISTEN over de mest pålitelige bilene

Mest de siste 21 år

Verdens mest innbringende bilmodeller siden 1990 deler noen egenskaper. De typiske melkekuene for bilprodusentene er enten japanske mellomstore sedaner, tyske luksusbiler og ikke minst store amerikanske pickuper, skriver Automotive News.


  • Relativt høye priser og gode marginer
  • Stort volum i salg
  • Lang levetid som produksjonsmodell
Småbiler faller for eksempel utenfor, da prisene er for lave og marginene for små. Modeller som endres hyppig faller også utenfor, da utviklingskostnadene dermed spres på for få produksjonsår.

Norgeslista er ikke den samme

Disse modellene er ikke nødvendigvis store hits i Norge. På grunn av avgiftspolitikk og spesielle "særheter" ved norske bilkjøpere, er verken pickuper eller sedaner spesielt vanlige på bestselgerlistene her hjemme, og modellutvalget vil også avvike fra verdensstjernene. For eksempel er det for tiden VW Amarok og Toyota Hilux som kriger om teten blant pickupene. SUVer selger godt i Norge, og på topp finner vi Mitsubishi ASX.

Kompaktklassen står for en stor del av salget i Norge. 8 av de 30 mest solgte bilene kan plasseres i denne klassen som også ofte har blitt kalt Golf-klassen, og her er de mest solgte av denne typen.

TOPPSELGERNE: Her er Norges mest solgte biler per 1. november i år

Artikkelen fortsetter under annonsen