Disse bilene gir mest for pengene

Kan du klare deg uten bakseter? Hvis svaret er ja, kan du velge og vrake blant en rekke svært prisgunstige bilmodeller.

Disse bilene gir mest for pengene
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I går fortalte vi om fire norske bilavgiftsklasser - varebil klasse 1 og 2, kombinerte biler og lastebiler. Fordelen med biler i disse avgiftsklassene, er at de avgiftsbelegges mildere enn ordinære personbiler.

Varebil klasse 2

Den aller mest interessante klassen for vanlige forbrukere kalles varebil klasse 2. Biler i denne klassen kjennetegnes blant annet ved at de er utrustet med grønne skilt. Forutsetningen for at en bil skal kunne selges som varebil klasse 2, er blant annet at den ikke har bakseter og at lasterommet skal kunne romme en kasse med dimensjon 140x90x105 centimeter (lengde/bredde/høyde). Du finner mer informasjon om kravene her.

Kan spare titusener

Ulempen er altså at slike biler mangler bakseter. Fordelen er at de slipper unna 80 prosent av registreringsavgiften. Fordi registreringsavgiften utgjør en stor del av kjøpsprisen på biler solgt i Norge, kan man spare titusenvis av kroner ved å kjøpe en varebil klasse 2 fremfor en vanlig personbil. Du finner en fullstendig liste over bilene som selges i Norge og som tilfredsstiller varebil klasse 2-kravene her.

Kombinerte biler

Selv om du er avhengig av bakseter, er ikke alt håp ute. Det finnes nemlig en interessant bilklasse til - de såkalte kombibilene. Kombinerte biler slipper unna 45 prosent av engangsavgiften og blir dermed dyrere enn biler som tilfredsstiller kravene for varebil klasse 2. Likevel blir de en god porsjon billigere enn ordinære personbiler. Du finner en fullstendig liste over alle biler som selges i Norge og tilfredsstiller kombibil-kravene her.