<strong>STOR TEST:</strong> I Tannishus i Danmark arrangerer den nordiske delen av juryen, som i Norge er Dinside/Autofil/Dagbladet, en test av alle tilgjengelige kandidater til «Car of the Year». Her testes bilene under helt like forhold. Foto: Karsten Lehmke
STOR TEST: I Tannishus i Danmark arrangerer den nordiske delen av juryen, som i Norge er Dinside/Autofil/Dagbladet, en test av alle tilgjengelige kandidater til «Car of the Year». Her testes bilene under helt like forhold. Foto: Karsten Lehmke Vis mer

Car of the Year 2020

Disse bilene er våre favoritter

Her er bilene som kjemper om tittelen Car of the Year i Europa. Dinside har Norges medlem i juryen og har allerede blinket ut to-tre favoritter.

Publisert
Sist oppdatert

Det er litt av en liste med biler som er med i kampen om bilverdenens mest prestisjefylte tittel. Den strekker seg i alfabetisk rekkefølge fra elbilen Audi e-Tron til SUV-en Volkswagen T-Cross.

Dinsides Rune Korsvoll er Norges medlem av juryen, og han har allerede gjort seg noen tanker om hvilke av de 35 bilene som kan nå helt til topps, når prisen til «Car of the Year 2020» (COTY) deles ut på Genéve-utstillingen, mandag 2. mars neste år.

<strong>TROR PÅ ELEKTRSIK:</strong> - Vi skal blant annet vektlegge ny teknologi og miljø når vi avgir stemmer. Sett fra et norsk ståsted, bør vinneren bli en av de ni elbilene som er med i år, sier Dinsides Rune Korsvoll, som er norsk medlem av den internasjonale juryen. Foto: Fredrik Korsvoll
TROR PÅ ELEKTRSIK: - Vi skal blant annet vektlegge ny teknologi og miljø når vi avgir stemmer. Sett fra et norsk ståsted, bør vinneren bli en av de ni elbilene som er med i år, sier Dinsides Rune Korsvoll, som er norsk medlem av den internasjonale juryen. Foto: Fredrik Korsvoll Vis mer

Tesla fortjener pris!

- I 2019 var det elektriske Jaguar i-Pace som gikk av med seieren. Jeg tipper at det kan stå en ny elektrisk bil som vinner også denne gang. Det er ni rene elbiler blant kandidatene. Så mange har det aldri vært tidligere, sier Korsvoll.

Blant de elektriske bilene finner vi eksklusive Audi e-Tron, Mercedes EQC, Tesla Model 3 og Porsche Taycan. Men også rimeligere biler som DS3 Crossback, Kia e-Soul, Opel Corsa, Peugeot 208 og Renault Zoe.

Norges eneste medlem av COTY-juryen tror flere av disse vil befinne seg på finalelista, med sju biler, som de skal plukke ut i begynnelsen av september.

- Tesla Model 3 og Peugeot 208 er blant mine største favoritter. Tesla har forandret tenkemåten til alle verdens bilprodusenter. De er nå svært leveringsdyktige med nye Model 3, som i dag er Norges klart mest solgte bil. Tesla fortjener snart en pris, sier Rune Korsvoll.

Ny teknologi og miljø

Også den nye Peugeot 208 stiller sterkt i COTY 2020.

- Den kommer både med tradisjonelle bensinmotorer og som ren elbil. Sistnevnte har lav pris og relativt lang rekkevidde og vil bli svært spennende for norske bilkjøpere, tror Korsvoll.

Han er likevel ikke helt sikker på at Tesla eller Peugeot kommer til å vinne. Mange av de 60 jurymedlemmene kommer fra land der elektriske biler har en svært liten markedsandel, så hvilken bil som stikker av med prisen til slutt, er åpen.

- Dermed kan det like godt stå en bil med konvensjonell motor-teknologi som vinner, selv om juryen blant annet har som krav at den skal belønne ny teknologi og miljø. Fords nye lille SUV, Puma, og nye VW Golf kommer begge med hybrid-teknologi og kan være sterke kandidater, forklarer Korsvoll.

<strong>ÉN AV FAVORITTENE:</strong> Tesla Model 3 er en av de heteste favorittene til COTY-prisen, som deles ut på Genéve-utstillingen i mars. Foto: Rune Korsvoll
ÉN AV FAVORITTENE: Tesla Model 3 er en av de heteste favorittene til COTY-prisen, som deles ut på Genéve-utstillingen i mars. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Kommer for sent

Alle nye biler, som har kommet i løpet av året, er i utgangspunktet med i kampen. Kravet er imidlertid at de er i salg i de største markedene og tilgjengelig for prøvekjøring for medlemmene av juryen, før utgangen av november. Det er årsaken til at enkelte biler som det har vært mye fokus på i det siste, ikke er med på listen.

Mange ville nok trodd at for eksempel VW ID.3 skulle vært med, men den er ennå ikke helt ferdig. De første bilene leveres ikke til kunder før til sommeren. Det samme gjelder for blant annet elektriske Lynk & Co 01 og nye Skoda Octavia.

Kandidatene til Car of the Year 2020

Produsent/modeller 1 2 3 4
Audie-Tron
BMW1-serieZ4X6X7
DS3 Crossback
FerrariF8 Tributo
FordPuma
Kiae-Soul
Mazda3CX-30
Mercedes-BenzCLAEQCGLBCLS
NissanJuke
OpelCorsa
Peugeot208
Porsche911Taycan
Range RoverEvoque
RenaultCapturClioZoe
SkodaKamiqScala
SsangyongKorando
SubaruForester
TeslaModel 3
ToyotaCamryCorollaRav4Supra
VolkswagenGolfT-Cross

MYE PÅ STRØM: Som tabellen viser har BMW, Mercedes-Benz og Toyota (4) flest modeller med i årets COTY-konkurranse. Modellene merket med grønt kommer som rene elektriske biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer