Disse bilene bruker minst diesel

Det finnes flere små biler som bruker lite drivstoff, men du må kjøre diesel for å se de aller laveste tallene. Ulempen er at anskaffelseskostnaden er forholdsvis høy.

Disse bilene bruker minst diesel
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Ved hjelp av tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS, har vi rangert de ti bilene som bruker minst diesel ved blandet kjøring. Vi gjør oppmerksom på at tallene baserer seg på opplysninger fra bilfabrikantene.

Stort sett smått

Det er ikke mange biler av noen særlig størrelse som har klart å lirke seg inn blant disse ti, men det finnes hederlige unntak. Seat Toledo TDI med 110 hester lirker seg pent inn på listen og bryter mønsteret med kombikupéer.

Audi A2 vinner

Audi A2 seiler inn på førsteplass med et forbruk på lave 0,43 liter per mil. Dette skyldes selvfølgelig en sparsommelig motor og den meget lave vekten. A2 1.4 TDI veier ikke mer en 990 kilo og er den desidert letteste av de ti bilene.

VW Polo følger i kjølevannet til A2 med kun 0,01 liter mer i forbruk per mil enn A2. Denne har også et kjempefortrinn i forhold til Audien - den koster neste 50.000 kroner mindre. Dermed er Polo den desidert billigste av bilene som bruker minst diesel. Vurderer du en bil i denne størrelsen bør Polo seile frem som en klar favoritt, hvis du ikke absolutt må ha designet til en A2.

Opel…

…stikker av med tredjeplassen. Opel Astra 1.7 TD med 75 hester klarer seg med 0,48 liter per mil. Opelen har samme effekten som de mindre bilene foran, men er ikke helt på høyden når det gjelder dreiemoment. Dreimomentet på Astra strekker seg til 165 newtonmeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire stykker på 0,49

Ford Focus 1.8 TD, Mercedes-benz A 170 DT CDI, Seat Ibiza 1.9 TDI og Skoda Fabia 1.9D klarer seg alle med 0,49 liter per mil. A 170 utmerker seg ved å være nest dyrest av alle bilene i selskapet med en prislapp på 235.500 kroner. Seat Ibiza og Skoda Fabia kan vise frem sterke tall i dreiemoment. Henholdsvis 235 og 240 newtonmeter skyver disse bilene fremover.

Sist

De tre siste, Peugeot 206 XTDT HDI 2.0, Seat Toledo 1.9 TDI og Seat Leon 1.9 TDI bruker 0,5 liter per mil, noe som ikke er avskrekkende, men som er dårligst i dette selskapet. Peugeoten har 90 hester og begge Seatene har 110. Seat-motorene er forøvrig godt kjent i resten av VW-systemet. Seat Toledo er den eneste sedanen, og er også dyrest av alle bilene med en prislapp på 256.300 kroner.

På denne lenken kan du søke blant ytterligere 1600 biler i vår database over nye biler.