Diskré oppdatering av diskré luksusbil

Få, om noen, biler i luksusklassen er så preget av understatement-filosofien som Volkswagen Phaeton. For vanlige folk ser den ut som en forvokst Passat. Kjennere vet imidlertid at under det anonyme ytret skjuler det seg en av verdens råeste luksusbiler.

Trolig er det mangel på status som har gjort at Volkswagens definitive flaggskip har solgt såpass dårlig. Folk som leter etter en bil å svi av et par millioner på har tradisjonelt ikke begynt letingen hos Volkswagen. Phaeton er imidlertid fullt på høyde med mange av konkurrentene i luksusklassen og var lenge verdens eneste personbil med V10 dieselmotor. Denne motoren fases nå ut og i stedet satser Volkswagen på en oppgradert motor i den andre enden av dieselskalaen.

V6 diesel

Motoren jeg snakker om er en treliters dieselmotor som tidligere har gitt 225 hestekrefter og 500 newtonmeter. Nå har den fått åtte hestekrefter ekstra, men kanskje viktigere er det at den innfrir Euro-5-standarden for maksimalt partikkelutslipp som innføres om to år. Denne motoren sørger for at Phaeton klarer seg med 0,96 liter per mil på blandet kjøring, fortsatt en god del mer enn de nærmeste konkurrentene. Phaeton er nemlig en tung bil og ligger 2-300 kilo over de fleste konkurrentene i matchvekt.

Også bensin

Diskré oppdatering av diskré luksusbil

Diskré oppdatering av diskré luksusbil

  1. Store bilder


Tre bensinmotorer med seks, åtte og tolv sylindere er som tidligere tilgjengelige. De yter henholdsvis 241, 335 og 420 hestekrefter. Disse kommer imidlertid svært uheldig ut i vårt avgiftssystem og den norske importøren har allerede kuttet dem ut i luksus-SUVen Touareg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elektronisk sikkerhet

Noen tekniske hjelpemidler får også sin debut i Phaeton med denne oppdateringen. Adaptiv fartsholder (ACC) sørger for å holde jevn avstand til bilen foran, og �Front Assist stopping distance reduction� varsler føreren og forbereder bilen på nødbrems dersom bilens sensorer mener at en frontkollisjon er nært forestående. I tillegg finnes et system som overvåker dødsonen og varsler føreren hvis et filskifte ikke er forsvarlig.

Få synlige forandringer

Diskré oppdatering av diskré luksusbil


Interiøret har også blitt modernisert med en del oppgraderinger på multimedia-fronten. Blant annet støtter nå navigasjonsanlegget DVD og det er mulighet for stemmestyring av bluetooth-tilkoblingen til mobiltelefonen din. Visuelt sett er alt som før med unntak av noen få nye og omarbeidede knapper til infotainment-systemet (DVD, navigasjon etc).

Utvendig begrenser endringene seg til nye bi-xenon frontlykter med en stripe LED-dioder i underkant og noen ekstra kromlister i fronten. Nye 19-tommers felger er også tilgjengelige.

Den oppgraderte utgaven av Volkswagen Phaeton går i produksjon i mai.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder