Discovery 3 rigget for G4

G4-konkurransen arrangeres for andre gang i 2005, og nye Discovery 3 er allerede klar til dyst.

Discovery 3 rigget for G4

  1. Store bilder!


Til Norge kommer ikke den nylig presenterte Land Roveren før langt ut på høsten. Også en femte bil er meldt på til dyst ved siden av Freelander, Discovery, Defender og Range Rover. Det er antakelig en sportsligere og mindre utgave av Range Rover.

G4 er ett av Land Rovers grep for å knytte produktene opp mot friluftsliv og eventyrlyst. G4-konkurransen tok opp arven etter de populære Camel Trophy-konkurransene, og konkurransen går ut på at deltakere på forskjellige lag kappes i alt fra kajakk og sykling til lagånd og terrengkjøring. I den første G4, arrangert i 2003, var det lagt betydelig mindre vekt på terrengkjøring enn det som var vanlig i tidligere konkurranser, neste års arrangement skal bli tøffere.

V8 og snorkel

Den nye Discovery 3 skal fungere som konkurransekjøretøy på de to første etappene, og som støttekjøretøy i de to neste. Overraskende nok er det bensinutgaven med V8-motor som har blitt utstyrt med snorkel og vinsj for å vise seg frem i terrenget.

Bilene som er klargjort for G4 blir ganske tøffe, og mange ønsker at deres egne biler skal se like tøffe ut som deltakerbilene. Dermed skaper konkurransen også et ettermarked for ytterligere offroad-styling.

Start i Bangkok

G4 2003 startet i New York, i år er starten lagt til Bangkok. Etter å ha konkurrert i jungelen i Syd-øst Asia skal deltakerne videre til Syd-amerika, og med finale på høyfjellsslettene i Bolivia.

Det er deltakere fra 18 land som skal konkurrere. Ingen av de skandinaviske landene får stille med lag i konkurransen som skal foregå fire uker i oktober 2005.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Land Rover-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder