DinSide gir deg MC-nyhetene for 2001

DinSide MC har besøkt München og verdens største motorsykkelutstilling. De nærmeste dagene bringer vi deg de viktigste nyhetene.

170 kilo fordelt på 160 hester. Suzuki GSX-R 1000 Vis mer
Kawasaki går tradisjonelle veier for å selge sin nye ZRX 1200. Vis mer


Verdens største MC-utstilling, Intermot-messen i München, åpnet i år dørene for pressen den 12. september. Intermot-messen går av stabelen annethvert år, og dette er andre gang messen holdes i Münchens nye messeanlegget. Utstillingen sprer seg over hele ni haller og 100.000 kvadratmeter.

Mange nyheter

Det har vært lite lekkasjer i forkant av utstillingen, men noe har vi skrevet om allerede. Yamaha T-max, en scooter med superkrefter, Honda @125, Honda Transalp og Harley-Davidson Super Glide T-sport har du kanskje lest om på DinSide allerede.

Ting som kommer

Fra Italia kan vi blant annet glede oss til Aprilia RST Futura, ETV 1000 og oppgraderte RSV Mille og RSV Mille R. Cagiva utvider Raptorprogrammet med en utgave på 650 kubikk. Cagiva Mito, kanskje er den heftigste 125 kubikeren på markedet, er fortsatt med i programmet.

Benelli viste sin modell Tornado som vi har skrevet om tidligere.

Ducati kommer med ny toppmodell i 996-serien. Nyheten lyder navnet 996 R og ble lansert med brask og bram, pyntet med italienske fotomodeller. Ducati Monster blir endelig motorsterk. Monster S4 får nemlig en modifisert 916-motor. Italienske og eksklusive MV Agusta kommer med tre nye modeller, F4 SPR, F4 Senna og F4 Brutale. SPR og Senna topper effektdiagrammet med respektable 140 hestekrefter.

Masse nytt fra Japan

Suzuki står for en av de sprekeste nyhetene i år. GSX-R 1000 er en splitter ny modell med 160 hester og 170 kilo tørrvekt. Neste store nyhet er GSX-R 600 som også antagelig vil gjøre en konkurransen i 600-klassen enda hardere. I tillegg kommer Suzuki med en oppdatert Bandit 1200 og GS 500.

Honda kommer med splitter nye CBR 600 F og CBR 600 F Sport. Forskjellene på papiret er små, men kanskje blir det avslørt større forskjeller ved en prøvekjøring. Til neste år kommer det også en helt ny Varadero i miniformat. Motoren blir på 125 kubikk, og altså lovlig for 16-åringer. Honda vil også slå bena under Yamaha T-max og lanserer en scooter med 49 hester, Silver Wing.

Muskelsykkel fra Kawasaki

Kawasaki kommer med en ny muskelsykkel; ZRX 1200. Denne kommer i tre varianter. Den helt nakne varianten heter 1200. Med minikåpe heter sykkelen 1200 R og med halvkåpe heter den 1200 S. Ellers står ZR-7S og en oppgradert ER-5 på programmet for neste år. Drifter kommer også i ny innpakning.

Yamaha kommer med to store nye modeller. FZS 1000 Fazer og FJR 1300. FZS stiller med liten kåpe og en godt synlig R1-motor. FJR 1300 er en høyeffekts sportstourer. Ellers kommer XP 500 Tmax som vi har skrevet om tidligere. I cruiser-klassen kommer Drag Star i 250-utførelse.

BMW

BMW kommer med en ny modell, R 1150 R. En lekker roadster med den velkjente 1150-motoren. R 1200 C Independent er også ny med et enda mer eksklusivt utseende enn tidligere. I tillegg kommer et nytt Integral bremsesystem med ABS.

Vill KTM

LC 8 Adventure er en ny offroader med V-twin-motor. Effekten vil ligge på 102 hester og dreimomentet er 97 Nm. LC8 blir en villmannssykkel av grovt kaliber og designet er i tillegg fremtidsrettet og lekkert.

Små endringer på Triumph

Aprilia RST Futura 1000 Vis mer


Stor nyheten fra i fjor, TT600, har ikke fått mange endringer. Den har fått en noe oppgradert motor, men ellers ingenting. Triumph blåser liv i navnet Bonneville og lanserer nok en modell som ser ut som den kommer fra 60-tallet. I tillegg blir Tiger enda kraftigere. Nå har den nemlig fått motoren med 955 kubikk.

I USA har det ikke skjedd stort

Harley-Davidson og Buell har bare små nyheter til neste sesong. Harley-Davidson Super Glide T-Sport har vi skrevet om før og andre nye modeller finnes ikke. Harley kan imidlertid levere noen Softail-modeller med innsprøytningsmotor og alarm og startsperre blir tilgjengelig over hele modellprogrammet.

Detaljert presentasjon av nyhetene kommer i helgen og i løpet av neste uke.