DinSide Bil LIVE fra IAA

IAA er den siste store bilutstillingen i dette årtusen, og vårt mål er å gi deg nyhetene etterhvert som de trer frem i rampelyset på utstillingen.


Utstillingens pressedager er omme, og vi har reist hjem. Klikk på lenken "nyhetsvrimmel" under bildet til høyre, for å få en oppsumering av våre inntrykk. Messeområdet i Frankfurt er enormt, og vi hadde blant annet basert oss på en tysk "agent" som jobber for et tysk biltidsskrift. Han kunne blant annet fortelle om Hyundai Highlander -- en bil Hyundai slett ikke viste på årets IAA-utstilling. At vi viderformidlet denne feilinformasjonen til våre lesere, beklager vi sterkt.

Fakta om messen:

Det hele begynte i Berlin i 1897, og messeområdet var lobbyen til Hotel Bristol. Den gang var motoriserte kjøretøyer heller uvanlig, og messens åtte kjøretøyer vakte berettiget oppsikt i den ene dagen utstillingen varte.

Som et norsk tettsted...

Slik er det imidlertid ikke lenger, og IAA (Internationelle Automobil-Ausstellung) i Frankfurt har blitt verdens største bilutstilling. Spredt i ti ulike haller og over et areal på 210.000 kvadratmeter legger messeområdet beslag på et område som tilsvarer et mindre norsk tettsted - mens antall besøkende utgjør en femtedel av Norges befolkning. For til denne utstillingen, som er den 58. i rekken, regner arrangørene med at besøksrekorden fra forrige utstilling på 887.000 mennesker skal slås. Dermed regner de med at over 90.000 besøkende skal innom utstillingen hver dag i de ti dagene den varer.

Kontinuerlig oppdatering

Til årets utstilling er det påmeldt 1.200 utstillere og vi kommer til å være der det skjer. Derfor finner du de ferskeste nyhetene her på DinSide Bil, kontinuerlig oppdatert. Teksten i denne artikkelen kommer til å endres kontinuerlig, og du kan se etter endringer på vår forside flere ganger i døgnet.

Tips!

Bokmerk denne siden i nettleseren din: Hver eneste artikkel vi legger ut, vil være synlig fra dette dokumentet!

Vi ønsker deg god lesning!