Dieselbiler bedre for klimaet

Hvis du bekymrer deg for klimagasser skal du kjøre ny bil med dieselmotor. Det svenske vegdirektoratet har undersøkt hvilke motortyper som er best for miljøet.

30 prosent lavere utslipp av kulldioksid, og lavere utslipp av for eksempel hydrokarboner, gjør at moderne dieselbiler er det beste miljøvalget.

Henger etter

Problemet i de store byene er svevestøv. Der henger dieselmotorer fortsatt langt etter bensinmotoren. Dieselbiler slipper ut 5 ganger mer partikler enn biler med bensinmotorer under panseret.

De eldste er fortsatt verst

Både bensin- og dieselbiler har utviklet seg mye de siste ti årene, og det er i dag ikke stor forskjell på i hvilken grad de forurenser miljøet.
Det er først og fremst de gamle bilene som forurenser. Det er mye større forskjell på utslippene fra en gammel og en ny bil, enn det er mellom moderne bensin- og dieselbiler.

Meningsløs diskusjon

Diskusjonen om hva som er best av bensin og diesel mener det svenske vegdirektoratet er meningsløs. Det er viktigere at kjøring med gamle biler reduseres, og at biler med renere og mer drivstoffgjerrig teknikk slipper til.