Diesel V10 også i pickup

Amerikanerne vil ha større motorer, og får det. Volkswagen skal produsere en pickup med V10 dieselmotor for det amerikanske markedet på sin fabrikk i Brasil.

Diesel V10 også i pickup
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Advanced Activity Concept var navnet på bilen da den ble presentert i Detroit rett over nyttår. Nå virker det som modellen kommer i produksjon, og det er ikke noe hva som helst som blir tilbudt fra Volkswagen.

Rå og sterk

Volkswagens robuste 5-liters V10 dieselmotor ruver skikkelig under panseret på den kraftige bilen og dataene er velkjente for de som leser DinSide jevnlig. To turboer og to ladeluftkjølere sørger for rikelig med frisk luft til motoren. Ved 4.000 omdreininger traver 313 hester og dreiemomentet på 750 Newtonmeter er tilgjengelig fra 2.000 omdreininger i minuttet. Det står ingenting om akselerasjon i pressemeldingen, men toppfarten er oppgitt til over 200 kilometer i timen.

Hjul og fjæring

Fremdriften besørges gjennom permanent firhjulstrekk og en sekstrinns automatisk girkasse med tiptronic. Felgene har dimensjonen 10x19 tommer og dekkene har målene 285/55-19.

For å sikre optimale egenskaper i terreng og på landeveien har bilen luftfjæring med regulerbar bakkeklaring. På det høyeste nivået er bakkeklaringen hele 39 centimeter og for landeveiskjøring kan bilen senkes 11centimeter.

Eksklusiv

Diesel V10 også i pickup

Øverst i dørene, dashbordet og i taket er bilen kledd med det slitesterke og pene stoffet Alcantara. Under vinduene er det et parti med aluminium før det hele rundes av med skinn. Ellers er interiøret også sterkt preget av aluminium og skinn. Detaljrikdommen er enorm og det anbefales sterkt å titte på bildene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pickupen blir svært velutstyrt og vil blant annet få både kjøleskap og navigasjonssystem med en 7-tommers fargeskjerm.

Ingen B-stolpe

Her finner du ingen B-stolpe. Sikkerhetsselen er festet direkte i stolryggen, og VW hevder at dette ikke berører sikkerheten. Dørene foran åpnes forover, som på de fleste andre biler, og bakdørene åpnes bakover slik at det blir ett stort hull i siden på bilen når begge dørene er åpne.