Mitsubishi ASX har truffet godt her i landet og selger meget bra. Kompakt, men romslig SUV med moderat, men momentsterk dieselmotor til rimelig pris - det er suksessformelen. Foto: Knut Moberg
Mitsubishi ASX har truffet godt her i landet og selger meget bra. Kompakt, men romslig SUV med moderat, men momentsterk dieselmotor til rimelig pris - det er suksessformelen. Foto: Knut Moberg Vis mer

Diesel og firehjulsdrift er tingen

På papiret roer veksten i markedet seg, men salget går likefullt strykende.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Opplysningsrådet for Veitrafikken som publiserer tallene for registrering av biler her til lands, som vi for enkelhets skyld kaller salgstall.

I oktober ble det igjen registrert over 10.000 nye personbiler - 10.683 for å være nøyaktig. Det er snaue fem prosent over samme måned i fjor, men det var da også allerede en sterk måned; vekstfasen hadde kommet godt i gang. Dessuten var det én virkedag mer i oktober i fjor.

Den mest solgte bilen i Norge er imidlertid... bruktbilen. 35.805 biler skiftet eier i oktober - en oppgang på to prosent.

Etter ti måneder er nybilsalget på god vei mot et meget godt år, med 105.710 nye personbiler registrert så langt i år, mot 78.825 etter ti måneder i fjor. Nybilmarkedet er dermed i vekst med 34%.

Når det gjelder varebiler er veksten noe svakere på årsbasis, men omtrent den samme i oktober. 2.220 nye varebiler ble registrert i oktober.

Vinnere...

Når det gjelder nye biler er det alltid morsomt å se nærmere på hvilke som er vinnere og tapere. Blant kometene kan vi nevne Porsche, som fikk avsetning for 12 eksemplarer av nye Cayenne - en økning på over 1.000%, kan Opplysningsrådet fortelle oss. Av biler man ser en del fler av i trafikken konstaterer vi at Mitsubishi bekrefter suksessen til ASX, som har passert tusen solgte eksemplarer allerede. Det forhindrer ikke at også storebror Outlander har hatt en formidabel måned med en kraftig økning i forhold til i fjor.

...og tapere

Blant tapernee fortsetter tendensen fra forrige måned både for Opel - som stagnerer i et marked i vekst, men kan håpe på fremgang når nye Astra stasjonsvogn kommer på markedet, og i enda større grad for både Mazda og Honda som går ned i et marked i solid vekst, i likhet med Renault, som nå ligger bak Fiat på statistikken. Saab fortsetter også nedgangen og er nå forbigått av elbilen Think så langt i 2010.

Diesel og firehjulsdrift

Tendensen mot mer diesel og mer firehjulsdrift fortsetter som aldri før. Dieselandelen nådde i oktober 76,9% mot 25,4% i fjor. Samme måned ble det registrert 2851 nye personbiler med firehjulsdrift, en andel på 26,7 %. I samme måned i fjor var firehjulsdriftandelen 25,4 %. Så langt i år er andelen nyregistrerte personbiler med firehjulsdrift 25,8 %, mens den var 24,1 % i samme periode i fjor.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer