Diesel-Mini blir Cooper

Forrige generasjon Mini kom med en dieselmotor som ikke var sprek nok for Cooper-navnet. Den nye dieselen med 110 hestekrefter er funnet verdig.

Diesel-Mini blir Cooper

Diesel-Mini blir Cooper

  1. Store bilder!
Diesel-Mini blir Cooper
Diesel-Mini blir Cooper


Og med nesten like mye hestekrefter som bensin-Cooperen, og dreiemoment som overgår Cooper S, er det ikke tvil om at Minis nye diesel-variant vil trives med Cooper-logoen på bakluken.

Også innstegsmodellen One er blitt sprekere, til tross for at motorvolumet nå er redusert til 1,4 liter. Den mindre motoren yter 95 hestekrefter, fem hestekrefter opp fra den gamle 1,6-literen.

Uten bul

Spionbilder viste for et par år siden en Mini med en ganske stygg og malplassert bul på panseret, og siden BMW står bak Mini ble det spekulert i om de ville presse en 2-liters BMW diesel under det lille panseret. Heldigvis er bulen borte når nå Cooper D vises, og det er sannsynligvis fordi 1,6-literen som endte opp under panseret ikke er så plasskrevende.

Motoren har fine ytelser, 110 hestekrefter ved 4.000 o/min, og inntil 260 Nm i dreiemoment ved hjelp av en overboost-funksjon. Forbruket er lave 0,44 l/mil ved blandet kjøring. Selv om dreiemomentet nok gjør at Cooper D først og fremst stikker seg frem ved akselerasjon i fart, er ikke en 0-100 km/t akselerasjon på 9,9 sekunder så alt for verst. Toppfarten er oppgitt til 195 km/t. Tilsvarende tall for bensin-Copper er 9,1 sekunder og 203 km/t.

Komplett

Med Cooper D og One på plass, og kabrioleten meldt klar til våren, er nye Mini-programmet komplett. Vi regner likevel med at denne generasjonen som forrige vil toppes av nye effektstinne varianter for å holde interessen oppe.

Mini One
Mini One Vis mer


Alle bilene i programmet kommer med en sekstrinns manuell girkasse som standard, og alle bensinvariantene kan leveres med en ny sekstrinns automatgirkasse. Denne girkassen har fått en ny type momentomformer som kun hjelper til med å få myke starter fra stillestående. Når bilen ruller låser momentomformeren, og det er direkte kraftoverføring fra motor til hjul.

Nye Mini Cooper D og One lanseres i Norge i midten av april.

Store bilder av Mini Cooper D og One.

Her finner du mer Mini-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder