Devium Dash - styr bilunderholdningen fra mobilen. Foto: Produsenten
Devium Dash - styr bilunderholdningen fra mobilen. Foto: ProdusentenVis mer

Devium Dash er på vei

Hvorfor ikke styre all bilunderholdning fra ett og samme sted, mobiltelefonen? Her er løsningen.

Det måtte jo bare komme, for hvem av oss har ikke tenkt tanken selv? Her er dingsen som gjør smarttelefonen til hovedenheten i bilstereoen din. Det betyr at du gjør alle de viktige funksjonene med telefonen som kommandosentral.

Som en bilstereo

Dingsen er formet som et dobbel-din bilstereo. Integrert i denne enheten sitter det blant annet en ordinær forsterker for lyden (4 x 50 watt), og det sitter mottaker for eksterne antenneløsninger, både for radio, telefon og GPS. Det betyr at du rett og slett bare kan sette telefonen din inn i dokkingstasjonen i fronten, og alt skal virke. Plug’n Play.

Pioneer: App-radio for Android

Kveil- og problemfritt

På denne måten slipper du unna alle kabelløsninger, eller å pare bilstereoen og telefonen via Bluetooth. På denne måten bruker du også skjermen på mobiltelefonen som systemets eneste skjerm, uavhengig om du hører på nettradio, din egen musikk, eller til navigering, for den saks skyld. Det fine er at dersom du har lært deg telefonen din, så kan du umiddelbart styre bilstereoen også.

Skal FM-radioen dø?

Se video av dingsen i bruk:

Devium Dash - Daily-use Demo from Paul Lizer on Vimeo.Er dette verdens beste bilstereo?

En forløsende app

Foreløpig er Devium Dash, som den heter, laget for å passe iPhone 4 og 4S. Devium har i tillegg utviklet en egen applikasjon som gir deg tilgang til alle bilapplikasjonene dine, for at disse, og kun disse skal være synlig i displayet samtidig. Dette går på sikkerheten, for at brukerne skal slippe å lete seg gjennom mer enn nødvendig. Hvilke applikasjoner som er synlige i bilmodus er det du selv som bestemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som om ikke dette skulle være nok, så kan spilleren kobles til bilens diagnosesystem, og på den måten fungere som en slags OBDII enhet, et slags analyseverktøy for bilen din.

Finner feilen: Apparatet som lar bilbergeren lese av hva som er galt

Nytt konsept

Merkedet Devium er relativt nytt innen bilstereo, og har tydligvis bestemt seg for at dette er veien å gå. Vi kan ikke motsi dem på det, for tanken har som sagt slått oss også. Vi blir heller ikke forundret om det kommer dokking til iPad for bil som i all hovedsak løser alle behovene for bilunderholdning og verktøy.

SE også test av Vogels RingO: Bilfeste for iPad og Galaxy Tab

Foreløpig må vi si oss fornøyd med å bruke iPhone i en Devium Dash.

Dingsen kommer på markedet i løpet av sommeren i USA, og prisen er satt til 300 dollar.