Fristet? Da bør du stille deg i kø, for antallet blir begrenset. Foto: Produktbilde.
Fristet? Da bør du stille deg i kø, for antallet blir begrenset. Foto: Produktbilde.Vis mer

Dette skal Twizy koste i Norge

Europas mest solgte elektriske firehjuling i 2012 kommer til Norge i april.

Da vi skrev om Renault Twizy - den lille elbilen som har tatt europa med storm - før jul i fjor, oppga vi en pris på 70.000 kroner. Nå har imidlertid Renault nedjustert prisen til under 60.000 for den billigste varianten.

Twizy 45 skal koste fra kun 59.990 levert forhandler i Oslo, mens Twizy 80 skal koste fra kun 69.990 levert forhandler i Oslo.

Her kan du lese mer om Twizy:

Kommer i april

Det er heller ikke lenge til du selv kan stifte nærmere bekjentskap med bilen, selv om den store pågangen i Europa struper Norges tilgang på biler.

– Vi får de 30 første demo- og utstillingsbilene i løpet av april, men så har vi egentlig svært dårlig tilgang ut over det. Vi får noen biler, men det er kun små volum, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i RBI Norge til DinSide.

Fristet? Da bør du stille deg i kø, for antallet blir begrenset. Foto: Produktbilde.
Nå kommer Renualt Twizy endelig til Norge. Foto: RENAULT
Nå kommer Renualt Twizy endelig til Norge. Foto: RenaultSmal målgruppe

Twizy 45 har en øvre fartsgrense på 45 km/t, og Twizy 80 kan kjøre maks 80 km/t.

– Hvem er egentlig målgruppen for Twizy 45?

– Vi hadde jo et håp om at vi kunne få den godkjent for 16-åringer, men den kan også være et alternativ til handicapkjøretøy. Den kan også brukes som budbil, for eksempel i Oslo. I tillegg ser vi muligheter for å bruke den som transportmiddel inne på større fabrikkområder, sier Traaseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota I-Road: Dette kan bli en av konkurrentene:

Uten dører

Den laveste prisen forutsetter at du velger en bil uten dører. Men hvor mange dørløse biler kan man egentlig selge i kalde Norge?

– Null, sier Traaseth og ler.

– Neida, det kan jo passe til fabrikkområdene eller for så vidt golfbaner. Den har nok anvendelsesområder som vi ikke har sett selv ennå, sier Traaseth.

Hvis du insisterer på dører må du ut med et tillegg på 5000 kroner. Men da får du kun dørene. Vinduer er nemlig ekstrautstyr. Traaseth kan ikke gå ut med prisen på vinduer, men lover at totalkostnaden ikke skal overstige 10.000 kroner.