Tesla viser den komplette autopilot

Dette ser, og forstår, den selvkjørende Teslaen

I denne videoen kan du oppleve den autonome kjøringen slik bilen «opplever» den.

HELT AUTONOM: Tesla bygger i dag alle sine nye biler med den komplette utrustningen som behøves for at de skal kunne kjøre helt selv, hvor og når det blir tillatt. Foto: Chris Walker/Chicago Tribune/TNS
HELT AUTONOM: Tesla bygger i dag alle sine nye biler med den komplette utrustningen som behøves for at de skal kunne kjøre helt selv, hvor og når det blir tillatt. Foto: Chris Walker/Chicago Tribune/TNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober igangsatte Tesla produksjonen av sine helt selvkjørende (autonome), modeller. Vi omtalte dette med en første demo-video her.

Tesla har nå lagt ut en video der vi får oppleve kjøreturen slik bilen opplever den, takket være åtte kameraer, tolv ultralyd-sensorer og en forovervendt radar som utgjør sensorsuiten i den selvkjørende Autopilot-hardwaren, i tillegg til den medbragte elektroniske «hjernen» som analyserer alle de mottatte inntrykkene i sanntid. De innfelte klippene til høyre i filmen viser noen av aspektene av det bilen «opplever».

100 prosent autonom

I filmen hevdes det at føreren kun er med på grunn av regelverket og at han aldri griper inn - bilen kjører helt av seg selv hele veien.

Helt prikkfri er ikke kjøringen, som det går frem av filmen. Vi observerer et par tilsynelatende umotiverte nedbremsinger og retningsendringer, muligens i tråd med et «føre-var»-prinsipp Tesla for så vidt har gode grunner til å følge.

Høyeste nivå så langt

Imponerende er det uansett - dette er et skritt videre i forhold til denne videoen fra vår første kjøretur med en selvkjørende Volvo i 2014 - og fra Mercedes' tidlige prototype som vi satt på med senere samme år.

En ting er sikkert: Utviklingen er i god gang - og den går videre!

Her er filmen:


SE SELV: Slik foregår turen i Teslaen som har alt som trengs for å kjøre helt av seg selv. Video: Tesla på YoutubeVis merVis merVis merVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!