Dette må endres på VW-dieslene

Ikke bare programvareendringer.

UTBEDRINGER GODKJENT: Volkswagen har fått godkjent sinde forslag til forbedringer av skandalemotorene. Foto: NTB Scanpix
UTBEDRINGER GODKJENT: Volkswagen har fått godkjent sinde forslag til forbedringer av skandalemotorene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagenkonsernet har fått godkjent sine tekniske endringer på de berørte dieselmotorene, og det er gode nyheter for deg som har en av de berørte bilene.

Volkswagen hevder nemlig at bilene vil etterleve aktuelle utslippskrav, UTEN at bilenes forbruk og ytelser påvirkes.

Sjekk om din bil er rammet.

- Godkjennelsen fra tyske veimyndigheter er et viktig steg videre i denne krevende saken. Nå handler det om å legge til rette for en mest mulig effektiv prosess for våre berørte kunder i Norge, sier Terje Male, administrerende direktør i Harald A. Møller AS.

VW er ikke alene om forbruksjuks.

Teknisk løsning 2.0 TDI

2-litersmotorene får en programvareoppdatering. Denne oppgraderingen vil ta rundt en halvtime for hver bil.

Les alle våre saker om dieselskandalen.

Teknisk løsning 1.6 TDI

En strømningstransformator vil bli montert foran luftmassemåleren. Denne enheten vil redusere virvlingen av luft foran luftmassemåleren, og vil således skape en bedre målenøyaktighet av luftmassen.

Luftmassemåleren angir aktuell luftgjennomstrømning, som er et viktig parameter for motorstyringen for en optimal forbrenning. I tillegg vil en programvareoppdatering utføres på denne motoren. Tidsestimatet for denne utbedringen er mindre enn én time.

Er din bil rammet av det foreslåtte dieselforbudet i byene?

Teknisk løsning 1.2 TDI

Den tekniske løsningen for 1.2-litermotorene presenteres for KBA mot slutten av måneden og vil trolig dreie seg om kun en oppdatering av programvaren.

Ingen endring for 3.0 TDI

3.0 TDI V6-motoren som er nevnt i media i forbindelse med denne saken er ikke blant de berørte motorene i Europa. Det har tyske veimyndigheter bekreftet. Det innebærer derfor heller ingen oppgraderinger eller endringer for denne motoren i Europa.

Nå kan du kjøre klimanøytralt med dieselbilen din.

Nå utarbeides servicekonsepter i de europeiske landene.

Målet er å starte utbedringen av de første bilene i første kvartal 2016, og utbedringene vil vare gjennom hele 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer