Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

Dette koster Norges billigste hybrid

Med en startpris på 244.000 blir Honda Insight Norges billigste hybridbil.

Insight er Hondas svar på Toyotas hybridsuksess Prius. Men Honda har valgt en litt annen strategi enn Toyota. Toyota satser på en ganske så kraftig el-motor som i stor grad bidrar til fremdriften. Honda har valgt en svakere el-motor og stoler i større grad på en liten, men ganske effektsterk 1,3-liter med 88 hestekrefter. Alt i alt er likevel ytelsene en del dårligere enn de blir i nye Prius som kommer til Norge i august.

101 gram CO2

Forbrukstallene blir også noe høyere, naturlig nok med tanke på at graden av el-drift er mindre. Prius vil slippe ut 89 gram CO2. Insight ligger på 101 gram og 0,44 liter, det er ikke dårlig og bedre enn dagens utgående Prius.

At Prius slår Insight i en del øvelser på papiret, er ikke nødvendigvis noe stort nederlag for Honda. Med Insight har man heller satset på å lage en rimeligere hybrid. Og dermed er denne prisen på under 250.000 kroner viktig for Honda. Dagens Prius koster til sammenligning fra 259.000 kroner, men den kommende utgaven vil muligens bli noe dyrere. Spørsmålet er om prisforskjellen blir stor nok til at Insight blir konkurransedyktig.

Et høyere utstyrsnivå ved navn Elegance koster 275.000 kroner. Da er ting som xenonlys, navigasjon, alarm, fartsholder og regnsensor standard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Honda Insight kommer til Norge i april. Importøren regner med å selge omtrent 600 biler i året.

Les vår prøvekjøring av Honda Insight her.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg