Dette er verdens mest solgte bil i 2015!

Toyota Corolla knuser rekorden og er på topp igjen, tett fulgt av norgesfavoritten VW Golf.

<b>VW GOLF PÅ ANDREPLASS:</b> VW Golf tar en knepen andreplass på verdensrankingen, men er fortsatt på topp i Norge.  Foto: JAMIESON POTHECARY
VW GOLF PÅ ANDREPLASS: VW Golf tar en knepen andreplass på verdensrankingen, men er fortsatt på topp i Norge. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Focus2move.com som står bak den tallknusende jobben å sortere verdens salgsdata. Og i år som i fjor er det Toyota Corolla som stikker av med en klar seier, foran VW Golf som har klatret en plassering.

Toyota knuser konkurrentene

For første gang noensinne selger et bilmerke over 1.3 millioner eksemplarer av en modell.

LES OGSÅ: VW Passat ble kåret til årets bil 2015 i Europa

Corolla har lenge vært på toppen av markedet og maktet i 2015 å selge hele 1.339.024 biler. Det er en økning på 4,7 prosent siden året før og som nevnt rekord.

KNUSER ALLE: Toyota Corolla knuser alle konkurrenter og tar for andre året førsteplassen på verdensrankingen over de mest solgte bilene.  Foto: NTB SCANPIX/REUTERS
KNUSER ALLE: Toyota Corolla knuser alle konkurrenter og tar for andre året førsteplassen på verdensrankingen over de mest solgte bilene. Foto: NTB SCANPIX/REUTERS Vis mer


Fagredaktør for motor, Fred Magne Skillebæk i Dinside, Dagbladet og Autofil tror Toyota først og fremst har etablert seg så godt i toppen som følge av en enorm styrke i det asiatiske og amerikanske markedet.

- Noen år tilbake gikk ikke Corolla veldig bra på det europeiske markedet. Da bestemte Toyota seg for å døpe den om til Auris, det angrer de på nå. Den som i dag går under navnet Corolla er ikke den samme bilen som her heter Auris.

LES OGSÅ: Disse bilene er med på å endre verden

Norgesfarvoritt VW Golf nummer 2

På andre plass finner vi norgesfavoritten Volkswagen Golf, som for første gang passerte én million solgte biler.

De gjorde dermed et hopp fra tredje til andreplass i 2015 og dyttet Ford F-Series og Focus ned til tredje og fjerde plass på rankingen.

Ford Focus hadde en nedgang på hele 19,4 prosent sammenlinget med salget i 2014, og gikk dermed ned fra andre til fjerde plass.

- Focus har nok ikke fornyet seg nok i forhold til den tidligere modellen, samtidig har den heller ikke tatt de samme stegene som de andre modellene. Spesielt i forhold til golfen, tror jeg, sier Skillebæk.

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

TOPP TI MEST SOLGTE BILER: Du ser plassering i 2015 sammenlignet med 2014, lengst til venstre i tabellen. Foto: SKJERMDUMP: FOCUS2MOVE.COM
TOPP TI MEST SOLGTE BILER: Du ser plassering i 2015 sammenlignet med 2014, lengst til venstre i tabellen. Foto: SKJERMDUMP: FOCUS2MOVE.COM Vis mer


Store skiller

Ser en nærmere på tallene, er det store forskjeller mellom første og tiendeplassen - begge fra Toyota. Mens Corolla har gått så det suser, solgte tiendeplassen, Toyota RAV4 664.382 biler. Det er 674.642 færre enn Corolla.

COMEBACK? Silverado ventes å være på vei tilbake til nordiske landeveier i 2016.  Foto: NTB SCANPIX
COMEBACK? Silverado ventes å være på vei tilbake til nordiske landeveier i 2016. Foto: NTB SCANPIX Vis mer


En annen modell som gjør et godt hopp på rankingen er Chevrolet Silverado.

Bilen som planlegges å få et comeback i Norge i 2016 økte salget med hele 12,9 prosent, hvilket er den største økningen på topplisten. Den klatrer dermed fra 16. til niendeplass.

Få amerikansk- produserte biler

Skillebæk er ikke spesielt overrasket over at Corolla i år igjen er på topp, men han lar seg undre over at de amerikanskproduserte bilene er så lite tilstedeværende.

- Det er også interessant å se Toyota og VW karre til seg fem plasser på topp ti. Det skal bli spennende å se om RAV4 klarer å klatre ytterligere når den nå kommer som hybrid, avslutter Skillebæk.

LES OGSÅ: Test av Årets bil 2015 Volvo XC90

I slutten av 2015 kåret dessuten WardsAuto de 10 beste motorene.

Her er deres liste over hva WardsAuto anser som årets ti beste motorer:

(Forklaring: V6/8: Seks eller åtte sylindre i V, R3/4/6: Tre, fire eller seks sylindre i rekke, H4: Fire motstilte, liggende sylindre (boksermotor))