Skoda lanserer Kodiaq

Dette er Skodas nye bestselger!

Den nye sju-seter-SUVen Kodiaq fra Skoda er spekket med nye tekniske løsninger, det siste innen sikkerhets-assistenter og ikke minst har den enormt med plass.

ROMSLIG: Den nye SUV-en fra Skoda byr blant annet på svært god plass. Alle bildene av bilen i denne artikkelen har Skoda tatt på Skodje utenfor Ålesund. Foto: Skoda
ROMSLIG: Den nye SUV-en fra Skoda byr blant annet på svært god plass. Alle bildene av bilen i denne artikkelen har Skoda tatt på Skodje utenfor Ålesund. Foto: Skoda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoda er i ferd med å bli blant de største bilmerkene i Norge særlig, takket være salgssuksesser som stasjonsvogn-utgavene av Octavia og Superb. Men det er SUV som driver mye av bilsalget i dag, og der har tsjekkerne vært sørgelig langt bakpå med en noe utdatert Yeti.

Men nå blir det nok fart på sakene. For i mars/april neste år kommer den helt nye Kodiaq, som er en stor SUV på 4,7 meter.

Skoda forventer at Kodiaq blir en bestselger. Foto: Skoda
Skoda forventer at Kodiaq blir en bestselger. Foto: Skoda Vis mer
Bilen kommer med fem motoralternativer. Foto: Skoda
Bilen kommer med fem motoralternativer. Foto: Skoda Vis mer
Oversiktlig førermiljø. Foto: Skoda
Oversiktlig førermiljø. Foto: Skoda Vis mer
Godt med plass i bagasjerommet. Foto: Skoda
Godt med plass i bagasjerommet. Foto: Skoda Vis mer

Skoda går med dette inn i et helt nytt segment, og modellen er under skallet lik den kommende Volkswagen Tiguan XL. Det innebærer fleksible løsninger med bakseter som er justerbare 18 cm i lengden, bagasjerom på 720 liter, som øker til 205 liter når baksetet legges ned. Krysser du av for nedfellbart passasjersete, kan du frakte flatpakker på opptil 2,8 meter.

Kan trekke inntil 2,5 tonn

På lista over ekstrautstyr finner vi også en rekke andre praktiske innretninger, sånn som Trailer Assist, som gjør det å rygge med tilhenger til en lek. Bilen er for øvrig i stand til å trekke inntil 2,5 tonn hengervekt. Skoda lover oss en helt ny dimensjon for løsningen de byr på for navigasjon, informasjon og underholdning. En rekke kameraer strategisk plassert rundt bilen gir også full oversikt ved parkering eller ferdsel i ulendt terreng.

Anti-kollisjons-systemer som Front Assist med nødbrems er standardutstyr, mens adaptiv cruise control, blindsone- og filskifte-varsler er ekstrautstyr. Kodiaq (navnet er forresten hentet fra en bjørne-rase som lever på Alaska …) er også den første Skodaen som kan bestilles med et “emergency call”-system, som ved en ulykke automatisk kontakter nødetater.

Fem motoralternativer

Skoda er også kjent for smarte og praktiske løsninger. Nykommeren får flere av disse, blant annet et nytt dørbeskyttelsessystem som skåner dørene mot bulker og riper.

Kodiaq blir tilgjengelig med forhjulstrekk eller firehjulstrekk. Den kommer med to ulike dieselmotorer og tre bensin-turbomotorer. Den blir også tilgjengelig med manuell- eller dobbeltclutch-automatgirkasse (DSG).

Fra Skoda får vi opplyst at modellene Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Mazda CX- 5, Nissan X-Rail og Mitsubishi Outlander er naturlige konkurrenter til Kodiaq.

Les også:
TEST: Skoda Superb stasjonsvogn
Nå satser Skoda på SUV og firehjulstrekk

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!