Dette er nye Mercedes B-klasse

En helt ny generasjon B-klasse tar form og vises om ikke lenge. Her er interiørbilder og info.

Mercedes avslører hvordan B-klasse skal se ut innvendig. Legg merke til fraværet av girspaken. Foto: Mercedes
Mercedes avslører hvordan B-klasse skal se ut innvendig. Legg merke til fraværet av girspaken. Foto: Mercedes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes er kanskje mest kjent for større kjøretøy, men A- og B-klasse er også svært viktige biler for den tyske produsenten. De litt originale bilmodellene er nå på vei inn i en ny generasjon. Lengst frem i løypa ligger nye B-klasse som her er avbildet.

I denne omgangen slipper Mercedes bare interiørbilder. Men et par mer eller mindre dunkle bilder utenfra er også gjort tilgjengelige, nok til å gi oss et tydelig signal om hva slags bil vi kan vente oss.

Tydelig endring

For A-klasse kommer nemlig til å endre seg ganske radikalt. Den går fra å være en slags mini-fleksibil til å bli en ganske tradisjonell kombikupé i kompaktklassen. Det betyr at Audi A3 og nye BMW 1-serie som vi nylig prøvekjørte blir hovedkonkurrentene.

B-klasse vil fortsatt være litt mer fleksibil-inspirert, men også denne blir trolig forandret ganske betydelig fra dagens utgave. Her snakker vi med andre ord om et skikkelig generasjonsskifte, og ikke bare en omfattende facelift som flere produsenter holder på med i dag.

Her finner du test av dagens utgave.

Det er for øvrig mange som også spekulerer i om det skal komme flere karosserivarianter av B-klasse. En SUV-utgave er kanskje det mest trolige.

Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Mercedes avslører hvordan B-klasse skal se ut innvendig. Legg merke til fraværet av girspaken. Foto: Mercedes
Foto: Mercedes
Foto: MercedesPremium

Interiøret ser høyverdig ut på bildene. Det virker ikke som Mercedes firer på premiumambisjonene, selv om vi her snakker om en slags fleksibil som per i dag ikke finner noen direkte konkurrenter hos Audi og BMW.

Den tradisjonelle girspaken forsvinner dersom du velger automatisk gir og girkassen betjenes dermed fra rattet. Håndbrekket er også elektronisk slik at det frigjøres en del plass mellom forsetene. Skjermen på toppen av midtkonsollen kan fås i to størrelser og rattet kommer fra CLS.

Spennende motorer

Også på den tekniske biten blir det store endringer. B-klasse får helt nye motorer og dessuten en syvtrinns dobbelkløtsjkasse som tilvalg. Mercedes nevner selv to bensinmotorer, begge basert på en 1,6-liter med turbo. B180 får 122 hester og 200 newtonmeter, mens B200 får 156 hestekrefter og 250 newtonmeter. Begge oppnår maksimalt dreiemoment ved svært lave 1.250 omdreininger, og beholder det opp til 4.000 omdreininger.

Også dieselalternativene blir nye. Her dreier det seg om en 1,8-liter med enten 109 (B180 CDI) eller 136 (B200 CDI) hestekrefter. Dreiemomentet vil ligge på henholdsvis 250 og 300 newtonmeter.

Regn også med at Mercedes kommer til å tilby en god håndfull med ulike førerhjelpsystemer.

Til høsten

B-klasse skal debutere på bilutstillingen i Frankfurt i september. Bilen skal være klar på det europeiske markedet i november. Trolig vil vi få se også eksteriørbilder av bilen og fulle tekniske data om ikke lenge.

Les test av nye C-klasse kupé her.