Dette er neste Audi A4

Noe forsinket er nå en flunkende ny Audi A4 på full fart mot endelig ferdigstillelse.

UTE PÅ VIFT: Bare lett forkledd er nye A4 her et lett bytte for våre spionfotografer. Men er fotografene blitt lurt av spøkefugler? Dreier det seg egentlig om den allerede eksisterende modellene? Nei - forskjellene er synlige nok for kjennere og de skarpere linjene i designen er tydelige i frontpartiet. Foto: AUTOMEDIA
UTE PÅ VIFT: Bare lett forkledd er nye A4 her et lett bytte for våre spionfotografer. Men er fotografene blitt lurt av spøkefugler? Dreier det seg egentlig om den allerede eksisterende modellene? Nei - forskjellene er synlige nok for kjennere og de skarpere linjene i designen er tydelige i frontpartiet. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våre spionfotografer kom tidligere i år Audi litt i forkjøpet med troverdige, om enn datagenererte, bilder av helt nye A4 (generasjon B9), slik den, ifølge Automedia, vil se ut.

Det er ingen hemmelighet at Audi ikke har tenkt å revolusjonere designen med det første - tross en unektelig fornyelse som vi kunne berette om her for en tid tilbake. Nylig en kveld kom Automedia også over sedanversjonen med svært lite forkledning, og fikk tatt bildene vi ser her.

Ved første øyekast ser den ut til å være svært lik forgjengeren, men vi aner en noe skarpere linjeføring i tråd med Audis nylig lett oppdaterte designfilosofi.

Sjekk den ut nærmere her, på nye Audi TT.

DATAGENERERT: På basis av sine observasjoner, har våre spionfotografer i Automedia laget dette bildet av den nå nært forestående neste generasjon A4 Avant (B9). Foto: AUTOMEDIA
DATAGENERERT: På basis av sine observasjoner, har våre spionfotografer i Automedia laget dette bildet av den nå nært forestående neste generasjon A4 Avant (B9). Foto: AUTOMEDIA Vis mer


Noe utsatt

Det var egentlig meningen at nye A4 allerede skulle være klar, men grunnet noen endringer i design i siste øyeblikk ble ferdigstillelsen utsatt.

Det er nå planlagt lansering av modellen i løpet av året. Informasjonssjef hos Audi i Norge, Marius Tegneby bekrefter at bilen skal vises i sommer og at den skal være i Norge i løpet av høsten. Denne gangen vil stasjonsvognen - A4 Avant - komme relativt kort tid etter sedanen, etterfulgt på et noe senere tidspunkt av A4 Allroad.

Les også: Test av Audi A4 Allroad!.

Det betyr at de fire europeiske hovedkonkurrentene i premium-mellomklassen vil være nye eller fornyet i løpet av året - vi snakker i tillegg til nye A4 om Mercedes C-klasse - ny i fjor- nylig prøvekjørte Jaguar XE og oppgraderte BMW 3-serie, som kommer til sommeren.

INNBLIKK: Våre spioner i Automedia har tidligere fanget en flik av interiøret av kommende Audi A4. Som vi ser er det ikke høyeste utstyrsnivå - den har ikke det heldigitale instrumentpanelet som ble introdusert med TT. Nye A4 kommer på markedet i Norge til høsten, kan importøren fortelle. Foto: AUTOMEDIA
INNBLIKK: Våre spioner i Automedia har tidligere fanget en flik av interiøret av kommende Audi A4. Som vi ser er det ikke høyeste utstyrsnivå - den har ikke det heldigitale instrumentpanelet som ble introdusert med TT. Nye A4 kommer på markedet i Norge til høsten, kan importøren fortelle. Foto: AUTOMEDIA Vis mer


Forventet: A4 e-tron

Nye A4 vil få en nyutviklet 2.0 TFSI-bensinmotor, som de lover vil bli svært konkurransedyktig. Med et effektuttak på 190 hestekrefter fra to liter slagvolum og et kraftfullt dreiemoment på 320 newtonmeter hele veien fra 1.450 til 4.400 omdreininger lover dette å være en svært effektiv bensinmotor, særlig hvis forbruket er i nærheten av å være under 0,5 liter på mila, som lovet.

Det er temmelig sikkert at den nye A4 også kommer ganske raskt som ladbar hybrid, noe Audi, med A3 e-tron, har vist at de tar på alvor. Automedia tror også at den etterhvert kan komme som ren elbil. Arkitekturen bilen er basert på burde gjøre det mulig.

Les mer om nyhetene som vil komme i 2015!

Q7-plattform

Det vil nok overraske mange at kommende A4 faktisk deler plattform med den helt nye og svære SUV-en Q7. Det henger sammen med at Audi nå ruller ut bruken av MLB, Volkswagen-konsernets «byggesett»-plattform (modulerbar basisstruktur), for biler med arkitektur basert på langsstilt motor.

Dette er neste etappe i den modulære tenkingen som fra start lå bak utviklingen av dagens Audi A3 - og dermed VW Golf, men i det tilfellet med tverrstilte motorer - plattform MQB.

Med både ny Q7 og ny A4 ute på markedet før året er omme, er det klart at 2015 blir et viktig år for Audi i kampen om å befeste sin premium-posisjon.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer