Beste bilforsikring 2018

Dette er forsikringsselskapet verkstedet liker best

Ett forsikringsselskap er best i seks av seks kategorier som verkstedbransjen har bedømt.

BESTE FORSIKRINGSSELSKAP: Bilverkstedbransjen har for tredje året på rad kåret hvilke forsikringsselskap som samarbeider best. <br>Foto: Frank May / NTB scanpix
BESTE FORSIKRINGSSELSKAP: Bilverkstedbransjen har for tredje året på rad kåret hvilke forsikringsselskap som samarbeider best.
Foto: Frank May / NTB scanpixVis mer

Bransjenettstedet Motorbransjen.no (betalingsmur) har igjen kåret det beste forsikringsselskapet de mener samarbeider best på bilskader.

I 2016 ble 63 norske verksteder fratatt godkjenningsretten til å drive EU-kontroll på biler, inkludert dette store merkeverkstedet som Dinside/Dagbladet var med på å avsløre.

Den store undersøkelsen, som er blitt besvart av 257 norske skade- og lakkverksteder - både frittstående og merketilknyttede - viser kanskje viktigst av alt at utviklingen er på riktig vei. De mener nemlig jevnt over at samarbeidet med forsikringsselskapene har blitt bedre i løpet av det siste året.

Både de frittstående og de merketilknyttede verkstedene er mer positive nå enn de var i fjor. Også i fjor var trenden en forbedring fra året før, ifølge Motorbransjen.no (betalingsmur).

Suveren vinner

Det er imidlertid kun de fem største norske forsikringsselskapene som er med i undersøkelsen. Det er imidlertid ingen tvil om hvilket forsikringsselskap de norske bilverkstedene liker best.

Akkurat som i fjor er det If Skadeforsikring som kommer best ut.

I år kommer If dessuten best ut i alle de seks kategoriene. Det er kun i kategorien «Tilføring av skader til verkstedet» at If må finne seg i å dele førsteplassen med Gjensidige.

De andre underkategoriene i undersøkelsen er:

«Fokus på sikre bilskadereparasjoner», «Rutinene i forbindelse med skadehåndteringen», «Kompetanse hos de ansatte i selskapet vedrørende skadehåndteringen», «Lydhør for argumenter og synspunkter i forbindelse med skadetaksering» og «Lydhør for argumenter og synspunkter i forhandlinger om samarbeidsavtaler».

Verkstedenes favoritt-forsikringsselskap

# Selskap Poeng Merkeverksted Frie verksted
1If4,24,43,9
2Gjensidige44,13,9
3Enter3,943,9
4Sparebank13,83,73,9
5Tryg3,83,93,7

PS: Undersøkelsen ble gjennomført i månedene april og mai i år, av Surveyxact fra Rambøll Management i faglig samarbeid med Norsk Bilbransjeforbund (NBF) for Motorbransjen.no.