Dette er februarnyhetene

Det skal lanseres over 120 bilnyheter i diverse varianter i 2012. Her er de syv bilene som lanseres i februar.

A6 blir andre hybridmodell fra Audi, etter at Q5 Hybrid ble lansert tidligere i høst. Foto: Produsenten
A6 blir andre hybridmodell fra Audi, etter at Q5 Hybrid ble lansert tidligere i høst. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billanseringer foregår stort sett hver vår og høst. Da reiser vi biljournalister som gale for å få prøvekjørt de kommende nyhetene i tur og orden. Februar er på mange måter starten på årets vårslipp, og er således en av de månedene i året hvor det kommer flest biler til Norge.

Her har du de bilene som dukker opp i februar samlet på ett brett.

Audi A1 Sportback

image: Dette er februarnyhetene


Sportback er 5-dørs versjonen av A1, en bil Audi regner med det skal selges dobbelt så mange av som verjsonen med tre dører. Bilen kommer på markedet med de eksisterende motorene nå i februar, og ny og spennende bensinmotor i april, en 1,4 TSI som kutter to sylindere når de er overflødige. Til høsten blir den samme å få med S-tronic girkasse. Les mer fra prøvekjøringen.

Audi A4 facelift

image: Dette er februarnyhetene


Samtidig som BMW lanserer den nye 3-serien kommer Audi med en oppgradert versjon av A4, en generasjon som har vært på markedet i snaue 3 år.

Stikkord for denne versjonen er litt endringer i motorprogrammet, samtidig som Audi benytter anledningen til å gjøre noen mindre designmessige endringer. Vi har allerede prøvekjørt: Les her.

Audi A6 Hybrid

 Foto: Audi
Foto: Audi Vis mer


A6 Hybrid smetter inn i markedet omtrent samtidig som alle dens nærmeste konkurrenter, som hybridversjonene av BMW 5-serie, Mercedes-Benz E-Klasse, og litt senere Lexus GS 450h. A6 blir andre hybridmodell fra Audi, etter at Q5 Hybrid ble lansert tidligere i høst. Les saken fra prøvekjøringen.

BMW 3-serie sedan

 Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer


Bilen mange har ventet på er her i disse dager. Det er skrevet mye om nye 3-serie allerede, men dessverre er det foreløpig bare sedanen som har landet.

Stasjonsvognen, eller Touring som det heter på BMW-språket, lander på norsk jord først til høsten. Les mer om BMW3-serie her.

Honda Civic

 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Honda kommer nå med det de kaller en helt ny Honda Civic. Dette til tross for at bilen er merkverdig lik den eksiseterende. Mye er likevel nytt, og vi ble verken nevneverdig missfornøyd eller fornøyd under lanseringen, en lansering vi gledet oss til i håp om at Honda igjen skulle skape litt konkurranse i klassen. Dessverre er vi ikke like overbevist om at endringene er nok til at så vil skje. Les om vår prøvekjøring av Honda Civic.

Hyundai i40 Sport Sedan

 Foto: Hyundai
Foto: Hyundai Vis mer


Det er solgt mange i40 i Norge allerede, takket være at stasjonsvognen kom først. Nå er det sedanen sin tur.

Dessverre tror vi ikke at dette blir noen killer på salgsstatistikkene.

Noen enkeltkunder blir det helt sikkert, men tradisjonen tro skal kundene i dette markedet ha stasjonsvogn. Vi tviler sterkt på at Hyundai klarer å snu den trenden. Les mer om Hyundai i40 fra lanseringen.

Mercedes SLK 55AMG

 Foto: Wieck
Foto: Wieck Vis mer


Nye SLK er noe så godt som en liten kjøremaskin uten tak, og skulle ikke de mer standardiserte alternativene duge, så kommer alternativet nå - Mercedes-Benz SLK55 AMG.

Dersom naboene dine ikke reagerer på utseendet på denne versjonen fra AMG, så gjør de det garantert når de hører lyden. Bestill bilen nå, og du har den klar til vårløsningen. Les alt om SLK 55 AMG her.