<b>ALT I ETT:</b> Sealander er campingvogn og båt i ett! Foto: Sealander
ALT I ETT: Sealander er campingvogn og båt i ett! Foto: SealanderVis mer

Dette er en båt

Campingvogn eller båt? Ja takk, begge deler.

Har du lyst på både campingvogn og båt, men greier ikke helt å bestemme deg?

Med Sealander trenger du ikke bestemme deg for det ene eller det andre, her kan du faktisk si "ja takk, begge deler".

Sealander er både en campingvogn på hjul og en slags cabincruiser med påhengsmotor. Den har verdenspremiere på verdens største caravanmesse, som arrangeres i Düsseldorf i disse dager.


5 hestekrefter

Du kan trekke Sealander etter bilen din med et ordinært førerkort klasse B, og når du kommer til vannkanten og vil nye sjølivet, kobles bare vogna fra bilen - og påhengsmotoren kobles på.

Som båt drives Sealander av en elektromotor på fem hestekrefter, som får energi av en akkumulator ombord. Vognas øvrige strømbehov dekkes også av denne akkumulatoren, som lades opp av bilen din via en ladekabel, under fart. Med fem hestekrefter ligger det an til en rolig tur på vannet, dette er hverken båten eller motoren du trenger å stresse opp i plan med.

Produsenten hevder i reklamen at doningen ligger veldig stabilt på vannet, på grunn av at den er såpass bred. Taket kan rulles av som en makrellboks, slik at at du kan nyte følelsen av åpent tak både på land og til vanns.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sealander Foto: Sealander
Sealander er også utstyrt ned en stige, som skal bidra til stabilitet på land - og som kan brukes som badestige til vanns. Foto: Sealander
ALT I ETT: Sealander er campingvogn og båt i ett! Foto: Sealander
Taket kan rulles av i bakkant og fremover, og fremre del kan vippes opp. Foto: Sealander
Sealander blir vist på den årlige, verdens største campingmesse i Düsseldorf i disse dager. Foto: Messe Duesseldorf
Sealander blir vist på den årlige, verdens største campingmesse i Düsseldorf i disse dager. Foto: Messe Duesseldorf
Foto: Sealander


Sengeplass for flere

Vogna veier 380 kilo, er 1,85 meter høy og 160 centimeter bred. Med drag er den 3,89 meter lang, og uten drag er den 3,56 meter lang. Interiøret kan tilpasses etter behov, slik at du kan få flere eller færre sengeplasser alt ettersom hva du trenger. Men soveplassen måler maks 1,56 x 2 meter, så dette er nok i utgangspunktet ment som overnatting for folk som kjenner hverandre fra før.

Pris

Sealander vil ha en prislapp på mellom 15.000 og 17.000 euro i Tyskland, når den kommer på markedet. Dette tilsvarer fra 116.646 til 132.198 norske kroner. Med en elektromotor på fem hestekrefter tilkommer det heller ikke all verdens avgiftskroner til den norske stat heller, ved en eventuell import.