Dette er de beste bilene

En ny stor undersøkelse forteller hva kundene er mest fornøyd med.

Lexus nyter stor suksess med CT 200h
Lexus nyter stor suksess med CT 200h Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folket har talt, og resultatene har nedkommet i en amerikansk rapport om kundetilfredshet. Lexus er på topp med de mest fornøyde bileierne. Amerikanerne selv tar andreplassen med Cadillac, mens Toyota snapper til seg tredjeplassen.

Dette kjører de helst til daglig

USA hangler

Det er i den store undersøkelsen fra ACSI, American Customer Satisfaction Index, at tallene presenteres. Vel vitende om at markedene i Europa og USA er en smule forskjellige, så er resultatene likevel veldig interessante: Trenden er nemlig at japanerne holder koken, ja til og med øker, mens de lokale Detroit-baserte selskapene hangler.

Norsk kundebarometer 2011

Japansk på topp

Toyota fikk store sår i sjela etter all fokuset rundt gasspedalene i Prius. I USA fikk dette større fokus enn i Europa. Likevel sklir Toyota opp på pallen med en økning på 3,6 %. Også Lexus, som er et merke fra Toyota-konsernet, fikk en oppgang på 2,4 %. Når vi først er inne på endringer, så er det også imponerende å se hvordan Hyundai tar store jafs hvert år, og siden det første året de kom med i undersøkelsen har de hatt en økning på hele 22 %. Bare i år økte de 1,2 %, og vi tipper at det ikke stopper der. Likevel er de ikke lenger opp på listen enn på 13 plass, rett bak BMW.

Dette er de beste bilene


Taperne

Årets verste resultat tildeles et delvis amerikansk selskap. Delvis fordi de ikke lenger styres fra USA, men fra Italia. Da forstår du kanskje allerede at det er snakk om Chrysler. I år falt de 5 %, i tillegg til fjorårets stygge fall på 6,2 %. Noe av bakgrunnen kan være at de ikke har klart å ”reise kjerringa” etter finanskrisen, og tilliten hos folket er laber. Det er dessverre også et dårlig utgangspunkt når de en dag får nye og sikkert bra produkter i porteføljen. Dodge og Jeep er som kjent en del av Chrysler-konsernet, men disse fikk en oppgang på henholdsvis 1,3 og 2,6 %. Trist er det også å se at Pontiac ikke er med i undersøkelsen. De står oppført med et kors i stedet for poengsum. Dette etter at merket ble lagt ned i fjor.

Undersøkelse: Dette er den mest irriterende passasjeren

Rabatt som virkemiddel

Chevrolet Colorado Rally Concept Foto: Wieck
Chevrolet Colorado Rally Concept Foto: Wieck Vis mer


I rapporten trekkes det også frem at de japanske produsentene er på jakt etter markedsandeler, og derfor tilbyr store rabatter. Det tyder dårlig for de amerikanske merkene, som sliter med å holde tritt med prisene til de importerte merkene i utgangspunktet, og når de importerte dumpes i tillegg blir situasjonen blodrød. Etter at GM ble satt under administrasjon etter finanskrisen har mye endret seg for deres del . Gjelden ble skrapt vekk, og arkene blanke. Derfor har nye GM allerede begynt å tjene godt med penger. La oss håpe de anvender dem riktig, og at fokus ikke bare blir å selge store tunge pick-up’er.

De kuleste folke-SUVene er kåret

For Europa

For å gjøre undersøkelsen litt mer norgesvennlig kan vi trekke ut de amerikanske merkene. Dette er naturligvis en særdeles lite vitenskapelig metode å lage ny statistikk på, men ved bare å inkludere merkene som omsettes gjennom offisielle kanaler i Norge får vi en helt annen liste.

Topplisten ser da slik ut:

1 Lexus
2 Toyota
3 Mercedes-Benz
4 Honda
5 Volkswagen
6 Nissan
7 Ford
8 BMW
9 Hyundai
10 Kia
11 Mazda
12 Subaru
13 Volvo

*Øvrige importerte merker til USA er oppgitt i en samlet pott og spesifisert som andre merker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer