Dette er Aston Martin Rapide Bertone

GENÈVE (DinSide Motor): Kun én kunde fikk kjøpe denne svært eksklusive bilen.

I forgrunnen: Bertone Jet 2+2. Bak den: Bertone Jet 2, en like eksklusiv versjon av Vanquish fra 2004. Det berømte italienske designhuset Bertone feirer sitt 60-årsjubileum som samarbeidspartner for Aston Martin. I den anledning har samarbeidet munnet ut i en svært spesiell bil. Det er en samler og entusiast som har anskaffet det unike eksemplaret av shooting brake-utgaven av Aston Martin Rapide, og som tillater at den stilles ut i Genève.
I forgrunnen: Bertone Jet 2+2. Bak den: Bertone Jet 2, en like eksklusiv versjon av Vanquish fra 2004. Det berømte italienske designhuset Bertone feirer sitt 60-årsjubileum som samarbeidspartner for Aston Martin. I den anledning har samarbeidet munnet ut i en svært spesiell bil. Det er en samler og entusiast som har anskaffet det unike eksemplaret av shooting brake-utgaven av Aston Martin Rapide, og som tillater at den stilles ut i Genève.Vis mer

Ser man bare hekken kan det være vanskelig å identifisere bilen. Ser man derimot fronten heves tvilen: Denne stasjonsvognen er en Aston Martin. Likevel er det noe veldig spesielt med den.

Bakgrunnen

Det var i 1953, altså for 60 år siden. Da lanserte Bertone to kjøretøyer basert på Aston Martin DB2/4 spider. Den ene var en såkalt small boat for løpskjøring, og en stilig 2+2 kabriolet.

Og så i 2013 stiller altså Bertone ut en stasjonsvognversjon av Aston Martin Rapide på bilutstillingen i Genève.

Foto: Fred Magne Skillebæk


Aston Martin feires

I år feires jubiléene både for Aston Martins 100 år i virksomhet, og de 60 årene med samarbeid med Bertone. Dette designhuset har stått bak blant annet legendariske Lamborghini Countach, men også mindre legendariske Fiat Ritmo eller Citroën BX. Det er derfor bilen står utstilt i Genève. Den har fått navnet Bertone Jet 2+2, og det dreier seg om en såkalt shooting brake (sports/luksuskupé med stasjonsvognfasong) som altså er basert på Aston Martin Rapide.

Bestialsk fra Bertone: Mantide - en mutert Corvette ZR1

Bertone Jet 2 fra 2004 - også den et unikt eksemplar av en Aston Martin shooting brake - basert på Vanquish - og Lilli Bertones eiendom. Foto: Bertone
Bertone Jet 2 fra 2004 - også den et unikt eksemplar av en Aston Martin shooting brake - basert på Vanquish - og Lilli Bertones eiendom. Foto: Bertone Vis mer


På standen fikk den selskap av Bertones forrige unike kreasjon av en lignende type, nemlig Bertone Jet 2. Det er Lilli Bertones egen shooting brake, som ble laget i 2004, og som er basert på datidens Aston Martin Vanquish.

Se Aston Martin SP10!

IKKE FØRSTE GANG: Aston Martin DB4 GT Bertone Jet, fra 1961...
IKKE FØRSTE GANG: Aston Martin DB4 GT Bertone Jet, fra 1961... Vis mer


Hvorfor Jet 2, da? Fordi en Bertone Jet var blitt laget i 1961, også den en unik kreasjon. Den vant for øvrig førsteprisen i "vakreste klassiker"-konkurransen ved Villa d'Este i 2001. Bertone Jet var en eksklusiv tolkning av Aston Martin DB4 GT.

Hyper-eksklusivt

Det hele holdes altså innen en helt spesiell sfære av eksklusivitet, og historiens sus merkes kontinuerlig når man er i nærheten av disse bilene, som i fremtiden kommer til å bli husket av kjennere. Begge kjøretøyene er produsert av en spesialenhet innen Bertone ved navn Bertone Officina - "Bertone-verkstedet". Det er her man tar seg av spesialbestillinger, og den minste detalj er gjenstand for oppmerksomhet fra en spesialist på det aktuelle området.

Det som gjaldt for Lilli gjelder selvsagt også for Aston Martin-samleren som har drømt om å eie en Rapide-stasjonsvogn, og tydeligvis fant ut at den greieste måten å skaffe en på var å be Bertone om å lage en.

2013: Ny generasjon Aston Martin Vanquish

Bertone Jet 2 fra 2004 - også den et unikt eksemplar av en Aston Martin shooting brake - basert på Vanquish - og Lilli Bertones eiendom.
I forgrunnen: Bertone Jet 2+2. Bak den: Bertone Jet 2, en like eksklusiv versjon av Vanquish fra 2004. Det berømte italienske designhuset Bertone feirer sitt 60-årsjubileum som samarbeidspartner for Aston Martin. I den anledning har samarbeidet munnet ut i en svært spesiell bil. Det er en samler og entusiast som har anskaffet det unike eksemplaret av shooting brake-utgaven av Aston Martin Rapide, og som tillater at den stilles ut i Genève.


Ikke spør om prisen

Som sagt, så gjort - og her står den altså. Spør ikke engang om prisen. Den er allerede solgt, og ingen får sannsynligvis vite til hvilken pris. Kunden har vært til stede ved prosjektet fra start til slutt, og sett forvandlingen av en Aston Martin Rapide kombikupé til shooting brake med en helt kundespesifikk farge (her må vi innrømme vi er litt skuffet over vedkommende), og et interiør spesialutviklet bare for ham (eller henne).

Bertone og BMW lagde i sin tid noe helt spesielt sammen

For som måtte lure, så er det en helt standard Aston Martin Rapide-drivlinje vi finner i denne bilen. Det vil si en seksliters V12 motor med en i dag helt grei makseffekt på 480 hestekrefter. Andre tekniske data for dette eneste eksemplaret av Bertone Jet 2+2 er ikke oppgitt.

Og det er ærlig talt ikke så farlig i våre øyne.