<b>BRUKTBILKJØP:</b> NAF-tester Jarl Asbjørn Tyldum forteller oss hva vi bør sjekke inni kupéen, før vi kjøper bruktbil. Foto: Per Ervland
BRUKTBILKJØP: NAF-tester Jarl Asbjørn Tyldum forteller oss hva vi bør sjekke inni kupéen, før vi kjøper bruktbil. Foto: Per ErvlandVis mer

Dette bør du sjekke inni bilen

- Varmesetene, for eksempel, er veldig lett å ødelegge, og veldig dyre å reparere, sier Jarl Asbjørn Tyldum i NAF.Sjekk at de virker!

Er du i markedet etter bruktbil, bør du først gjøre hjemmeleksa grundig, før du drar for å ta bilen i nærmere øyesyn.

I en serie med artikler vil vi med hjelp av biltester Jarl Asbjørn Tyldum ved NAF-senteret på Haslevangen i Oslo, guide deg til hva du bør og kan se etter på bruktbilen.

Dette er andre del av en videoguide til hva du bør se etter, når du skal kjøpe bruktbil. I tiden fremover vil du kunne se hva eksperten sier om blant annet motorrom og understell.

Se tidligere tips:

1: Slik gjør du et trygt bruktbilkjøp
I første del har vi gjennomgått hva du kan og bør gjøre av undersøkelser og papirarbeide hjemmefra, før du reiser ut for å se på bilen.

2: Slik sjekker du bilen for rust
I andre del forteller biltester Jarl Asbjørn Tyldum deg hvor på bilen du bør se etter rust, og hvordan du kan avsløre om bilen har vært omlakkert.

I denne delen forteller biltester Tyldum deg hva du bør sjekke når du setter deg inn i bilen. Noe er veldig lett å ødelegge og veldig dyrt å reparere:


Har du gjort et bruktbiljøp du angrer på, hvor du ser i ettertid at du skulle gjort ting anderledes? Tips oss gjerne!

Dersom du ønsker en mer grundig undersøkelse av et potensielt kjøpsobjekt, kan du ta en kjøpstest av bilen hos NAF. De utfører både salgstest og kjøpstest av bruktbiler. En salgs- eller kjøpstest koster 2.390 kroner for ikke-medlemmer og 1.990 kroner for NAF-medlemmer.