Kia Picanto oppgraderes

Dette blir nytt på Kias bestselger

Kia får mye ut av lite med sin nye Picanto. 

BESTSELGER: Kia Pianto har vært en av Kias bestselgende biler. Nå kommer det en ny og forbedret utgave. Bilen vil ha offisiell premiere i Gèneve 7. mars. Foto: Kia 
BESTSELGER: Kia Pianto har vært en av Kias bestselgende biler. Nå kommer det en ny og forbedret utgave. Bilen vil ha offisiell premiere i Gèneve 7. mars. Foto: Kia  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På onsdag presenterte Kia sin nye generasjon av småbilen Kia Picanto i Frankfurt. Picanto har vært en av Kias bestselgende modeller og har solgt 1,4 millioner siden dagens modell kom i 2011. Av disse er hele 300.000 solgt i Europa. Tredje generasjon er nå lansert og kommer til Norge i slutten av mai.

Sprekere både utenpå og inni

Bilen har fått et designmessig løft, som er et resultat av tett samarbeid mellom Kias designsenter i Frankfurt og Namyang i Korea. Resultatet er et mer sporty, ungt og energisk design.

SPREKT INTERIØR: Interiøret har også fått et løft, blant annet med sport, rød detaljer og stor berøringsskjerm. Man kan også velge mellom fem ulike interiørfargepakker. Foto: Kia 
SPREKT INTERIØR: Interiøret har også fått et løft, blant annet med sport, rød detaljer og stor berøringsskjerm. Man kan også velge mellom fem ulike interiørfargepakker. Foto: Kia  Vis mer

Størrelsesmessig er det ikke gjort noen endringer utvendig, men akselavstanden har økt og det har gitt bedre plass inni bilen. Hjulene er plassert lengre ut, og med nye former med lengre overheng bak, samt kortere overheng foran gjør at bilen ser lengre ut enn forgjengeren.

Kia Picanto er størst av de minste

Nye Picanto har også fått større bagasjerom. Med en økning på 55 liter fra 200 liter til 255 liter har den nå klassens største bagasjerom. Gulvet i bagasjen kan justeres i to høyder og baksetene kan legges ned og gi et totalt bagasjeromsvolum på 1010 liter.

Hva interiør angår har Kia gitt den en 7-tommers berøringsskjerm med navigasjon med mulighet for Apple CarPlay og Android Auto, trådløs telefonlading og USB-porter. Det vil også bli mulig å velge farger og type interiør. Utvendig kan man velge mellom 11 eksteriørfarger og fem ulike interiørfargepakker i tillegg til sort / grått som er standard.

FORBEDRET: Kia sier at nye Picanto vil få bedre kjøreegenskaper og mer komfort. Foto: Kia
FORBEDRET: Kia sier at nye Picanto vil få bedre kjøreegenskaper og mer komfort. Foto: Kia Vis mer

GT-utstyr

Picanto vil nå for første gang bli tilgjengelig med den mer sporty utstyrsvarianten GT-Line som man har sett på andre Kia-modeller tidligere. Med GT-Line får eksteriøret detaljer i rødt, sort og sølv, doble krumme enderør og et D-formet sportsratt.

Designere har også krydret med noen små, smarte detaljer i interiøret, blant annet justerbare armlener med oppbevaringsrom i passasjersetet foran, sammenleggbare koppholdere og andre små lagringsplasser.

GT: Picanto GT-Line har sporty eksteriørdetaljer i rødt, sort og sølv. Foto: Kia
GT: Picanto GT-Line har sporty eksteriørdetaljer i rødt, sort og sølv. Foto: Kia Vis mer

Motor

Fra den blir lansert vil Picanto bli tilgjengelig med to ulike besinmotorer som videreføres fra dagens modell; en 1.0 liter med 67 hester og en 1.25 liter med 84 hester. I Norge er det 1-litern som blir den aktuelle.

Senere i år, nærmere bestemt i oktober, vil en 1-liters turbobensin med 100 hester også bli tilgjengelig på det norske markedet.

SER STØRRE UT: Selv om nye Picanto ser lengre ut enn sin forgjenger, på grunn av lengre overheng bak og kortere overheng foran, er den faktisk ikke noe større. Foto Kia
SER STØRRE UT: Selv om nye Picanto ser lengre ut enn sin forgjenger, på grunn av lengre overheng bak og kortere overheng foran, er den faktisk ikke noe større. Foto Kia Vis mer

Komfort og sikkerhet

Kia har også gitt Picanto en sikkerhetsoppgradering. Ifølge Kia er det den sikreste a-segment-bilen de har laget. De har blant annet doblet bruken av høyfast stål sammenliknet med dagens modell, og gjort chassisset er både sterkere og lettere.

Kia har gitt bilen bedre kjøreegenskaper og mer komfort, blant annet gjennom bevegelige nakkestøtter som kan justeres, bedre seter, og en bedre isolert bil som reduserer støynivået og vibrasjonene i kabinen. I følge Kia er det den meste stillegående modelleen i sitt segment.

Nye Picanto er utstyrt med seks kollisjonsputer i tillegg til aktivt sikkerhetsutstyr som automatisk nødbrems (AEB) og ryggekamera.

«Den nye modellen viderefører alle de gode egenskapene Picanto har i dag. I i tillegg har den bedre kjøreegenskaper, alt det siste innen teknologi og tilkoblingsmuligheter samt forbedret sikkerhet», sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe i en pressemelding.

Picanto vil ha offisiell premiere på bilmessen i Genève 7. mars.

LES
OGSÅ:
Vi har kjørt Kia Niro
Her nye Kia Sportage
Elbil-duellen: VW e-Golf VS. Kia Soul EV

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer