Foto: Chrysler
Foto: ChryslerVis mer

Detroit kaller

The Motor City er ikke død, og det kommer fortsatt biler derfra. Spennende biler. Bare spør Eminem.

I januar var hele bilbransjens øyne rettet mot Detroit. Det samme var våre. Detroit -The Motor City - avholdt bilmesse, og da følger man med. Etter messen hadde vi en oppsummerende artikkel som fortalte om alle nyhetene derfra. I tillegg fortalte vi litt av byens historie, historien om byens storhetstid som bilens mekka. Historien om alle artistene som hadde sitt utspring fra Detroit. Historien om Motown Records, og Henry Fords hjemsted.

Les vår artikkel fra Detroit Motor Show

Vi fortalte også historien om glamouren som forsvant, om artistenes flukt, og om bilene som ikke lenger var øverst på ønskelistene. Detroit stod for fall, og fabrikker ble lagt i grus. Folket mistet jobbene, og alt virket håpløst.

Men den oppvoksende generasjonen vil ikke la seg knekke. Livet er verdt å leve, og det skal leves i Detroit. Så, en måned senere dukker det opp en video på YouTube. Den kan nærmest ses som et tilsvar på våre spørsmål. Men det kanskje mest spennende med videoen er at det er de første levende bildene av nye Chrysler 200C, og at budskapet ikke er forkynt av hvem som helst.

Bilen har også en vakker storebror.

Se videoen med Eminem her:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra Chrysler til Lancia

Konseptbilen av 200C ble første gang vist, ja nettopp, i Detroit. Vel og merke for et par år siden. Dengang stod den som en vakker skulptur, og mange måtte gå en ekstra runde rundt den vakre doningen. Etter hvert som bilder dukket opp, og så en produksjonsversjon, så ble begeistringen byttet med fortvilelse. 200C lignet mer og mer på den utgående Sebring, og etter hvert kom også forklaringen. Den opprinnelig påtenkte 200C var byttet ut med en skapning som var snytt ut av nesa på en Sebring. Resultatet er likevel ikke foraktelig, og vi venter i spenning på å få satt baken ned i setet ved første mulighet. I Europa må vi antagelig finne oss i navnet Lancia.

Chrysler eller Lancia?

Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler
Foto: Chrysler


Bensin-elektrisk utgave

Chrysler har også sendt ut en pressemelding som forteller at de jobber med en elektrisk versjon med bensindrevet lademotor. Bare på elektrisitet skal bilen ha en rekkevidde på 65 km, men med lademotoren i gang skal rekkevidden være på hele 65 mil. Dessverre for Norge ser det ut til at denne tekniske løsningen ikke blir som elbil å regne, men hybrid. Dermed forsvinner mesteparten av avgiftsfordelene, og bilen kommer fortsatt til å koste opp mot det en normal utgave gjør. Det til tross for at man velger miljøvennlig. Men mye kan skje innen 200C når markedet. Først skal den komme for ordinære drivstoffer, engang i 2012.