Det raskeste vinterdekket?

Dekket er mer beregnet på Mellomeuropa enn Norge, men er også tilgjengelig på norske markedet.

Reglene for hvilke hastighetsmerking du kan bruke på vinterdekk er slik at uansett hvor rask bilen din er, er du ikke forpliktet til å ha høyere hastighetsmerking enn Q (160 kilometer i timen). På sommerdekk skal du ha dekk med hastighetsmerking tilsvarende bilens toppfart.

Kommer etter

Dette har resultert i at utviklingen av vinterdekk ligger etter sommerdekkene, inntil Nokian nå lanserer et vinterdekk med hastighetsmerking W (270 kilometer i timen). Dette dekket er i dimensjonen 235/50-18. Det passer med andre ord ikke til hva som helst, men er beregnet på store utgaver av Mercedes, BMW og Audi.

Grunnen til at dekket tåler den høye hastigheten er i hovedsak at det har en hardere gummiblanding enn andre dekk. Ulempen med hard gummiblanding er redusert friksjon på snø og is, men det er antagelig ikke de viktigste egenskapene for de som føler behov for å ha disse hjulene. Prisen i Norge er i skrivende stund noe usikker, men rundt 3.700 kroner per stykk er i følge importøren ikke langt fra sannheten.

Det nye dekket leveres også i mer moderate dimensjoner, men ikke med lavere hastighetsmerking enn T (190 kilometer i timen).

Mer dekkstoff

  • Her finner du flere dekk-artikler