<strong><b>MANN UTEN HATT:</strong></b> Iblant føler jeg meg som en bitter fyr, og det stemmer nok. Men det er sjelden uten grunn ...  Foto: NTB SCANPIX
MANN UTEN HATT: Iblant føler jeg meg som en bitter fyr, og det stemmer nok. Men det er sjelden uten grunn ... Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Det klikker for meg!

KOMMENTAR: - Hei du som ikke blinker ut av rundkjøringen og kjører i sneglefart i venstrefila. Du gjør meg til en farlig sjåfør.

Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt på hvor mye tid en kunne spart på å slippe å vente på to- tre biler ekstra i hver rundkjøring? Og hvor mye bedre flyt det kunne blitt om alle var «på» når lyset skiftet til grønt?

Les også: Her får syklistene forkjørsrett

Plasser deg riktig, gi gass og bruk blinklys

Utenfor kontoret på Hasle har det dukket opp en stor rundkjøring med fem inn- og utkjørsler.

Dette byr tydeligvis på utfordringer for svært mange, så mange faktisk - at jeg dessverre har mistet troen på folks evne til å kjøre i rundkjøring.

Her trenger en ikke glane lenge før en stakkar blir stående – litt passivt – i det ene feltet og vente på et ledig øyeblikk til å smyge seg ut i tornadoen av bilister som stresser videre. Her kjenner kanskje mange seg igjen?

For ingenting er mer irriterende enn å miste en mulighet til å kjøre framover, bare fordi en slapp jævel ikke bruker blinklyset på vei ut av rundkjøringen.

Kan vi ikke alle spille på lag for å komme oss raskest mulig hjem i stedet?

<b>VANSKELIG?</b> Om du er usikker på hvor du skal, bruk hvertfall blinklyset når du bestemmer deg.  Foto: MAGNUS G. ARNKVÆRN
VANSKELIG? Om du er usikker på hvor du skal, bruk hvertfall blinklyset når du bestemmer deg. Foto: MAGNUS G. ARNKVÆRN Vis mer


Våkn opp, så unngår vi farlige situasjoner

Det er mange inntrykk og observasjoner man rekker gjøre seg av andre bilister når en sitter i kø, enten i egen bil eller på bussen i kollektivfeltet.

På vei til og fra jobb passerer jeg syv lyskryss. I minst to av disse har jeg forkjørsrett, hvor jeg ender opp som tredje bil i rekka og må hive meg over på taxi-gult.

Dette oftest fordi en av bilene foran meg surrer med enten mobilen eller leser et magasin, hva vet jeg. Det eneste jeg vet er at det burde vært enkelt å unngå om alle hadde vært årvåkne og kjørt framover når køen gikk.

Slike tilfeller opplever de aller fleste bilister hver eneste dag, og det er antagelig med på å flytte grensen for hva som er trygt når det kommer til snarveier og dristige forbikjøringer.

For noen år tilbake gjorde Perduco en undersøkelse som omhandlet hva som irriterte oss mest i trafikken. Der kom det frem at bilister som ikke bruker blinklys var hovedsynderen.

Da uttalte tidligere informasjonsdirektør i If Jack Frostad at altfor mange ulykker skjer fordi bilister slurver med helt elementære trafikkregler.

- Vi ser at det som irriterer oss mest, er når andres oppførsel i trafikken øker risikoen for ulykker og skader.

Vi kunne ikke sagt det bedre selv ...

Les også: Dette irriterer deg mest inne i bilen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer