Jeremy Clarkson slakter norsk favoritt

Det er kun én ting Clarkson liker med Folkets favoritt

Motoren på Volvo V90 får gjennomgå av den britiske programleder-stjernen.

IKKE IMPONERT: The Grand Tour-programleder Jeremy Clarkson slakter norgesfavoritten Volvo V90 i britiske The Sunday Times.<br>Foto: DMC / Splash News
IKKE IMPONERT: The Grand Tour-programleder Jeremy Clarkson slakter norgesfavoritten Volvo V90 i britiske The Sunday Times.
Foto: DMC / Splash News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«En motor på denne størrelsen funker i en Golf eller i en liten løvblåser».

Slik omtaler Jermey Clarkson dieselmotoren i norgesfavoritten Volvo V90, i sin spalte i The Sunday Times, publisert 27. februar.

I høst kåret Dinside og Dagbladets lesere V90 til Folkets favoritt 2017. Bilen kom også på «pallen» da Årets bil ble kåret.

Den tidligere Top Gear-programlederen, nå programleder for The Grand Tour på Amazone Prime, gir Volvo V90 kun to av fem stjerner i sin anmeldelse - noe som kan ansees som slakt av det norske folkt favoritt siste året.

Hvorfor? «Bråkete diesel», «designet tar for mye plass» - og - «prisen».

V90s storebror, Volvo XC90, likevel fått plass på Clarksons liste av favorittbiler.

«Som å gå til tannlegen»

Jeremy Clarkson viser til sin mangeårige kollega, James Mays sitat, om at «å kjøpe Volvo er som å gå til tannlegen. Det er noe du uansett må gjøre en dag, så det er like greit å få det unnagjort».

TO AV FEM: Norgesfavoritten Volvo V90 får kun to stjerner av Jeremy Clarkson. Skjermdump: The Sunday Times
TO AV FEM: Norgesfavoritten Volvo V90 får kun to stjerner av Jeremy Clarkson.
Skjermdump: The Sunday Times Vis mer

I februar prøvekjørte Dinside også Volvo V90 Cross Country, til en femmer på terningen.

Clarkson mener likevel at man nesten alene kunne kjøpt Volvo V90, bare fordi den er så pen. Den kjente programlederen avslutter imidlertid anmeldelsen med at han neppe kommer til å kjøpe V90 likevel.

«Ooh, den ser bra ut. Den ser veldig, veldig bra ut. Og når du har trådd inn i den, så spretter du raskt ut igjen for å signere kjøpskontrakten med en gang. For på denne siden av Rolls-Royce Phantom, finner du ikke noe vakrere bilinteriør. Kombinasjonen tre, aliminium og lær er bare utsøkt.»

«Alt rakner når du starter motoren»

Men. Forhåpentligvis signerte du - etter Clarksons anbefaling - ikke kontrakten så raskt likevel.

«Etterhvert må du slutte å bare sitte der å nyte interiøret, og heller starte motoren. Men da rakner det hele», skriver Jeremy Clarkson.

Sjekk ut Jeremy Clarksons hatliste.

Dieselmotorene er rett og slett for små, mener programlederen - og deler ikke vår anmelders entusiasme over at dreiemomentet på 480 Nm pusher V90 til hundre på 7,2 sekunder eller at toppfarten er 240 km/t.

«2-liters dieselen i min testbil var den kraftigste av de to (alternativene) ...» «... men det er ikke til å komme unna det faktum at dette er en veldig stor bil, og at den skal drives av en 2-liters diesel», fortsetter bilentusiasten.

– Dement girkasse

Derpå følger sitatet om «løvblåser-motoren».

«SOM ET TANNLEGEBESØK»: Jeremy Clarkson (f.h.) siterer sin kollega James May, når han sammenligner Volvo med tannlegen.Foto: AFP PHOTO / STEFAN HEUNIS
«SOM ET TANNLEGEBESØK»: Jeremy Clarkson (f.h.) siterer sin kollega James May, når han sammenligner Volvo med tannlegen.
Foto: AFP PHOTO / STEFAN HEUNIS Vis mer

«Det funker rett og slett ikke i V90. Motoren bråker når den er kald og høres hele tiden ut som den jobber ræva av seg - til og med når du cruiser på motorveien. Legg dette sammen med en åttetrinns automatkasse, som av og til lider av demens og ikke husker hva den skal gjøre - så har du en bil som verken er spennende eller hyggelig å kjøre».

Til slutt avslutter Jeremy Clarkson anmeldelsen med å stille miljøspørsmålet.

«Det er spesielt idiotisk at du en dag må finne ut, at fordi du har kjøpt en dieseldrevet bil, enten blir bannlyst fra bysentrum eller at du må betale ekstra for parkeringsplassen din.»

LES OGSÅ:
Slik får du sett The Grand Tour
Top Gear gjør nye grep - sjekk den morsomme traileren

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!