Det beste fra BMW

BMW 7-serie er fornyet. Fra innerst til ytterst. Designet er våget og teknologien avansert.

Det beste fra BMW
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kjell Magne har kjørt BMW 7-serie og nå frykter Jens at Jan skal overta tjenestebilen etter valget i september. Men i november vil Jan, Jens eller Kjell Magne kjøre rundt i en gammel bil, for da er den nye 7-serie på plass her til lands. Verdenspremieren feirer den imidlertid på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september.

Vågalt design

Hva er så nytt med 7-serie? Kort fortalt alt. Motorene er nye, teknikken er ny og designen så våget som vi aldri har sett det på en bil av BMW 7-serie sitt kaliber tidligere. Over 60 forskjellige innovasjoner kan BMW skryte på seg når de lar teppet falle i Frankfurt.

iDrive

Det beste fra BMW

De viktigste er verdens første 6-trinns automatkasse, og ikke minst iDrive. På midtkonsollen, der girkassen tidligere satt, sitter det nå noe som minner om en data-mus. Med den styrer du alle bilens komfortfunksjoner, som klimaanlegg, stereoanlegg og navigasjon – innstillingene dukker opp på en skjerm montert over luftdysene på dashbordet.

Girspaken, som normalt har vært plassert der iDrive er på den nye 7-serien, er flyttet opp til rattet. På selve rattringen befinner det seg dessuten knapper slik at du kan styre girkassen manuelt uten å ta hendene fra rattet.

To motorer, begge V8

Det beste fra BMW

I første rekke kommer BMW 7-serie med to motoralternativer. Begge har VALVETRONIC – samme system som BMW bruker på 316i Compact – og er selvsagt V8-motorer. Den minste motoren sitter i 735i og yter 272 hestekrefter, mens 745i blir foreløpig toppmodell med 333 hestekrefter. Om et år vil imidlertid motorpaletten utvides med en V12-motor, i det som BMW etter alt å dømme vil kalle 760i.På denne tiden vil også de første dieselmotorene komme i nye 7-serien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Større enn dagens

Størrelsesmessig vil BMW 7-serie vokse sammenliknet med dagens modell. Utstyrsmessig blir den også bli dagens 7-serie overlegen, blant annet med aktiv fartsholder – som avpasser farten etter bilen foran, soft-close-automatikk for dørene og Dynamic Drive som skal hindre at bilen krenger i krappe svinger.

Prisene på nye 7-serie er foreløpig ikke bestemt.

  • Her kan du lese flere nyhetsreportasjer om BMW.

  • Les DinSide sine tester av BMW