Derfor imponerer Datsun Go +

Underlig fremtoning, tenkte vi da vi så bildene. Men det er mer ved Datsun Go + enn utseendet.

SER STØRRE UT: Vi kjenner ikke hjuldimensjonene, men de er nok temmelig små. Denne bilen er nemlig under fire meter lang - som en VW Polo. Men Nissan presenterer sin nye modell Datsun Go + som en familiefrakter med et interiør som en "koselig salong" og plass til hele familien på tur. Det skal sies at kommunikasjonen i denne omgang henvender seg til et publikum som er mindre godt vant enn de fleste europeere - selv om denne bilen også kommer til Europa etter hvert. Foto: Nissan
SER STØRRE UT: Vi kjenner ikke hjuldimensjonene, men de er nok temmelig små. Denne bilen er nemlig under fire meter lang - som en VW Polo. Men Nissan presenterer sin nye modell Datsun Go + som en familiefrakter med et interiør som en "koselig salong" og plass til hele familien på tur. Det skal sies at kommunikasjonen i denne omgang henvender seg til et publikum som er mindre godt vant enn de fleste europeere - selv om denne bilen også kommer til Europa etter hvert. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vil ikke kalle denne bilen vakker, selv om noen kanskje kan finne den sjarmerende. Men den er uansett ganske spesiell, og ikke bare fordi det er modell nummer to av det nye, gamle merket Datsun.

Datsun gjenoppstår

Syvseter

Vanligvis forbinder vi syvseter-konseptet med biler som er godt over fire og en halv meter lange. Men her har Nissan greid å pakke det inn i et karosseri på størrelse med en småbil som VW Polo eller Ford Fiesta. Datsun Go + er nemlig under fire meter lang - det nøyaktige lengdemålet som oppgis er 399,5 centimeter. Akselavstanden er ikke mer enn 245 centimeter (En VW Golf har eksempelvis 262). Andre vitale mål er bredden på 164 centimeter og høyden på 149 - sistnevnte har naturligvis bidratt til bedre plassutnyttelse.

Norges-attraktiv igjen: Ny Nissan X-Trail vist i Frankfurt

Video:


En tredje rad

Allikevel er det altså gjort plass til tre seterader i denne bilen, men vi er temmelig sikre på at de ikke skal være storvokste, de som skal få plass på siste rad. Da er det nok heller ikke plass til særlig bagasje inne i kupéen. For øvrig er Datsun-spesifikasjonene ærlige nok: Bilen beskrives som en "5 + 2"-seter.

Men, à propos spesifikasjoner - så mye av denslags har vi ellers ikke tilgang til i skrivende stund. Motoren er en 1,2-liter får vi vite, men ytelsene er foreløpig ukjente.

Se nye Nissan Terrano


Starter i Indonesia

I denne omgang henvender Datsun seg til det Nissan kaller "markeder i utvikling" med disse bilene - Go + får première i Indonesia og det blir produksjon lokalt for hjemmemarkedet. Men det er meningen at den skal komme til i Europa også etter hvert - i det minste til Russland.

Prisen ligger i underkant av 50.000 kroner i Indonesia. For den som måtte få idéen å prøve å importere den til Norge - regn med rundt regnet 90.000 kroner i avgifter i tillegg.

Datsun er nå det tredje globale merket til den japanske produsenten, sammen med Infiniti og Nissan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer