Tesla Model 3

Derfor får ikke Tesla lov å bli med i Årets Bil

Mange har lurt på hvorfor Tesla Model 3 og andre biler ikke får bli med i konkurransen om å bli Årets Bil i Norge.

BLIR IKKE ÅRETS BIL I NORGE: Mange lurer på hvorfor ikke mye omtalte Tesla Model 3 er med i konkurransen om å bli Årets bil i Norge. Foto: Tesla
BLIR IKKE ÅRETS BIL I NORGE: Mange lurer på hvorfor ikke mye omtalte Tesla Model 3 er med i konkurransen om å bli Årets bil i Norge. Foto: Tesla Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som mange har fått med seg er Dinside, sammen med Dagbladet og Autofil, på oppløpssiden til å kåre Årets Bil i Norge. Tirsdag 4. desember blir vinneren presentert av både Dagbladet (avis og nett) og Dinside.

Våre lesere er invitert med, for å stemme på sin favoritt, som igjen er med på å påvirke hvilken bil som til slutt vinner og blir Årets Bil i Norge 2019.

Ingen Tesla

Det mange har reagert på er imidlertid at Teslas såkalte «Folke-elbil», Model 3, ikke er blant de mange kandidatene. Blant annet på sosiale medier har vi observert at kåringen har blitt kritisert.

KRITISKE: Slik var én av samtalene i Facebook-gruppen «Tesla Owners Club Norway» angående Årets Biul-kåringen. Skjermdump: Facebook
KRITISKE: Slik var én av samtalene i Facebook-gruppen «Tesla Owners Club Norway» angående Årets Biul-kåringen. Skjermdump: Facebook Vis mer

Årsaken er ikke at vi mener Tesla Model 3 er for dårlig til å være blant de om lag 40 kandidatene til å bli Årets Bil i Norge. Det er heller ikke fordi Tesla gjør som de gjorde i Nord-Amerika.

Årsaken er tvert imot den at Model 3 ikke har kommet til Norge ennå - selv om Anette - som ikke greide å vente - rakk å skaffe en bruktimportert bil før alle andre.

- For å bli med i Årets Bil må bilene være tilgjengelig for prøvekjøring for alle jurymedlemmene. Så lenge ikke Model 3 har hatt offisiell lansering i Norge - og ikke er testklar - må vi dessverre diskvalifisere den i år, forklarer leder for Årets Bil-juryen og motor-redaktør i Aller Media, Espen Stensrud til Dinside.

- Tidenes mest hypede bil

Han understreker samtidig at Tesla Model 3 helt sikkert kommer til å bli med i neste års konkurranse.

- Ja, da er den også blant favorittene. Ut ifra kriterier, pris og interesse vil jeg tro Model 3 seiler opp som en sterk kandidat, sier Stensrud, som mener den amerikanske «Folke-Teslaen» kanskje er tidenes mest hypede bil.

- På alle måter er den det. Den er i en annen kategori enn Model S og Model X - en folkebil med lavere pris. Da blir interessen nødvendigvis større. Det blir interessant og spennende å se hva den duger til. Jeg klør etter å prøve den selv.

Flere diskvalifiseres

Tesla Model 3 er ikke alene om å ikke å rekke deadline for konkurransen. Også BMW 3-serie, Kia e-Niro, Mercedes-Benz C-klasse, Mercedes-Benz EQC, Toyota Corolla og Toyota Rav4 er spennende nybiler som ikke er på markedet før fristen.

- Elbilen Kia e-Niro ville også vært svært aktuell. Den har sammen med sin koreanske søstermodell Hyundai Kona, som er med i årets kåring, et stort problem med tilgjengelighet framover, sier Espen Stensrud.

- Blir Konas sjanser svekket i kåringen på grunn av leveringsproblemene?

- Ja. Det blir en vurdering vi må gjøre, på lik linje som Opel Ampera-e i fjor. Vi kan ikke diskreditere en bil bare fordi den er vanskelig å få tak i, men det må gå an å kjøpe den.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!