Denne slipper du ikke unna

Med mindre du er den heldige fører av en Bugatti Veyron eller en Koenigsegg har du ingen sjanse mot dette monsteret, ikledd det tyske politiets nye drakt. Den vises i disse dager i Essen.

Denne slipper du ikke unna

Denne slipper du ikke unna

  1. Store bilder!
Denne slipper du ikke unna
Denne slipper du ikke unna


Allerede i fjor ble det på Tuning-messen i Essen vist en ganske spesiell politibil; en Tech-Art-tunet Porsche 911 med toppfart på nesten 300 kilometer i timen. I år går man enda lenger og presenterer en Mercedes CLS i Brabus-versjon med det tyske forbundspolitiets nye logo og farger. Bilen symboliserer et regjeringsstøttet initiativ for å få biltrimmingen inn i trygge, ordnede og lovlige former.

V12 biturbo

Den noe spesielle politibilen er altså en Brabus Rocket basert på Mercedes CLS. I denne bilen sitter det en seks liters V12-motor med to turboladere som man her har hentet hele730 hestekrefter ut av. Enda mer imponerende er kanskje dreiemomentet som i utgangspunktet når 1.320 newtonmeter ved 2.100 omdreininger. Det er imidlertid elektronisk begrenset til 1.100 newtonmeter for at den femtrinns automatgirkassen skal greie å takle kreftene. Før politiutrustningen er montert er topphastigheten målt til 365,8 kilometer i timen på Nardo-banen i Italia. Bilen akselererer fra 0 til 100 på 4 sekunder, fra 0 til 200 på 10,5 sekunder og fra 0 til 300 på 29,5 sekunder.

Tryggere trimming

Fjorårets Tune it! Safe!-politibil: En Porsche Tech-Art. Toppfart: 297 km/t
Fjorårets Tune it! Safe!-politibil: En Porsche Tech-Art. Toppfart: 297 km/t Vis mer


Den viltre politibilen, som forøvrig er utstyrt med Hankook Ventus S1 Evo-dekk (245/30-20 foran, 285/25-20 bak), er selvfølgelig litt av en publikumsmagnet der den troner på sin stand på verdens største tuning-messe i Essen. Både regjeringen, delstatspolitiet og bilistorganisasjonen ADAC står bak og støtter operasjonen Tune it! Safe!
som altså har til hensikt å fremme en forsvarlig trimme-kultur. En rekke sponsorer støtter initiativet finansielt, blant annet dekkprodusenten Hankook, Hella, Dekra og TÜV-Nord, for å nevne noen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En Brabus Rocket koster 348.000 euro i Tyskland. Det tilsvarer cirka 2,8 millioner kroner - uten norske avgifter.

  • Store bilder finner du her.
  • Vi har skrevet om Brabus Rocket tidligere. Saken kan du lese her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder