Denne radioen husker musikken for deg

Låtene legges inn fra DAB til Spotify-spilleliste.

<B>DAB+SPOTIFY</B> Pressekontakt Sophie Spooner i Pure viser hvordan DAB-delen i Pure Highway lager en spilleliste i Spotify. Låtene lagres når du trykker på en knapp på kontrollenheten. Foto: TORE NESET
DAB+SPOTIFY Pressekontakt Sophie Spooner i Pure viser hvordan DAB-delen i Pure Highway lager en spilleliste i Spotify. Låtene lagres når du trykker på en knapp på kontrollenheten. Foto: TORE NESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mange av oss er det noe som heter «bil-musikk». Det kan være en kjapp rocke-låt, et stykke tøff metal eller en pop-låt fra de gylne tenåra våre.

Plutselig dukker akkurat den låten opp på radioen. Men så er den borte, og du fikk ikke med det hva den het og hvem som sang.

Dette har den britiske DAB-radioprodusenten Pure lagt seg i selen for å løse.

Trykk «Go», så husker den hva som ble spilt

Rett over påske lanserer de Highway 400, en adapter for biler som ikke har DAB-radio ferdiginstallert. Og til sommeren kommer det en dyrere modell kalt 600 som i tillegg har håndfri-løsning og stemmestyring med Apples Siri og OK Google.

Pure Highway 400 vil koste 1695 kroner, mens 600-utgaven som kommer i juni vil koste 300 kroner mer.

Begge har såkalt «Go»-funksjon som altså lager en forbindelse mellom programmene du hører via DAB-radioen til ei spilleliste i Spotify.

PÅ DASHBORDET: Radioen styres fra en batteridreven enhet. Til denne kobles mottaker og antenne. Til slutt overføres signalet via FM-senderen elelr ledning. Foto: TORE NESET
PÅ DASHBORDET: Radioen styres fra en batteridreven enhet. Til denne kobles mottaker og antenne. Til slutt overføres signalet via FM-senderen elelr ledning. Foto: TORE NESET Vis mer


Det fungerer slik at du trykker på og holder inne Go-knappen på kontrollpanelet på den lille adapteren som er festet til dashbordet.

Så legges låten du hører på inn i en egen Go-spilleliste i Spotify. Denne kan hentes fram seinere og spilles av gjennom- radioen via radioen. Du trenger ikke å fikle trafikkfarlig med mobilen - også Spotify styres fra DAB-adapteren.

Radioen har for øvrig også vanlig Bluetooth-forbindelse, slik at du kan strømme all lyd fra mobilen.

Ment for å montere selv

Ifølge ferske tall fra Digitalradio Norge har nå 26 prosent av norske bileiere installert DAB-radio i bilen. Det tilsvarer 650.000 biler.

Kjøper du ny bil i dag, kan du forvente at den har innebygget DAB-radio med den siste «pluss»-teknologien.

VINDUSPYNT: Antennen monteres «diskret» øverst til høyre i frontruta. Foto: PURE
VINDUSPYNT: Antennen monteres «diskret» øverst til høyre i frontruta. Foto: PURE Vis mer


Av de som har eldre biler med FM-radio (eller i noen tilfeller DAB-radio uten «pluss») ønsker 40 prosent å gjøre det selv, mens 38 prosent foretrekker å få gjort det merkeverksted. De øvrige velger andre verksteder til å gjøre jobben.

Vi har ikke prøvd det selv, men Pure Highway ser såpass enkel ut å montere at det ikke ser ut til å være nødvendig å bruke penger på hjelp.

Selve Pure kontrollenheten drives av 2 standard AAA-batterier, og skal altså ikke kobles til bilens 12 voltsanlegg.

DAM-mottakeren må derimot ha strøm fra bilen. I tillegg må du montere antenne i vinduet. Hvor pent det ser ut, blir det opptil den enkelte å vurdere. Anbefalt plassering er øverst til venstre i frontruta.

Mottakeren kobles til den radioen som allerede sitter i bilen enten via FM eller ved hjelp av kabel til AUX-inngang. Det er ikke FM i selve radioeneheten, så om du vil høre radio på «gamlemåten» må du gjøre det via radioen du har fra før.

Slik installeres Pure Highway:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!