<strong><b>FRONTKAMERA:</strong></b> Ford lanserer helt ny kamerateknologi. Foto: FORD
FRONTKAMERA: Ford lanserer helt ny kamerateknologi. Foto: FORD Vis mer

Denne løsningen kan redde liv

Dårlig sikt til høyre og en varebil i veien til venstre? Det er ikke lenger et problem, skal vi tro Fords nye satsning på frontkamera.

Publisert
Sist oppdatert

For etter flere år med lovprising av ryggekamera, kan vi nå også se fremover mot en enda enklere hverdag i trafikken.

Ford lanserer i en pressemelding en helt ny kamerateknologi, som skal hjelpe deg å se rundt svingen, selv om du som sjåfør ikke kan det.

Teknologien, som er et 33 millimeter bredt kamera montert i bilens grill, gir et 180-graders bilde som vises på bilens 8-tommers berøringsskjerm.

Kameraet er midlertidig ikke tilgjengelig for alle, men leveres som ekstrautstyr på nye Ford S-Max og Galaxy.

<strong><b>SKAL REDDE LIV:</strong></b> Det nye frontkameraet til Ford, som er plassert i grillen, skal kunne hjelpe sjåfører med å se hva som skjuler seg rundt hjørnet. Foto: FORD
SKAL REDDE LIV: Det nye frontkameraet til Ford, som er plassert i grillen, skal kunne hjelpe sjåfører med å se hva som skjuler seg rundt hjørnet. Foto: FORD Vis mer


Unngå flere ulykker

Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, forteller til Dinside at de ser frem til å få modellen til Norge i midten av august.

- En kan jo spørre seg hvordan en klarte seg uten ryggekameraet, vi tror dette blir like avhengighetsskapende som hjelpemiddel. Muligheten til å se over en meter foran seg, og ligge på høyde med bilens front gjør sannsynligheten for en ulykke, eller nestenulykke med fotgjengere og andre biler, betraktelig mindre.

Les mer: NAF-test: De beste filskifte-varslerne

Men skulle en ikke tro at en blir en slappere sjåfør av alle disse hjelpemidlene?

- Blir ikke latere

Selv om vi i dag har tilgang til alle mulige hjelpemidler når det kommer til bilkjøring, tror ikke Sønsteby at vi blir noe latere eller mer uoppmerksomme av den grunn.

- Jeg tror ikke vi blir noe latere av å ha disse hjelpemidlene. Tvert om tror jeg vi blir mer oppmerksomme på hva som skjer rundt bilen, med tanke på at vi får beskjed så fort noe nærmer seg bilen.

Frontkameraet vil også bli tilbudt på den nye SUV-modellen Ford Edge, som kommer til Europa senere i år.

Utvidet assistanse

<b>HASTIGHETSBEGRENSER</b> En annen tilleggsfunksjon er hastighetsbegrenseren. Den skal hjelpe deg å holde fartsgrensen om du ikke følger med på skilting.  Foto: FORD
HASTIGHETSBEGRENSER En annen tilleggsfunksjon er hastighetsbegrenseren. Den skal hjelpe deg å holde fartsgrensen om du ikke følger med på skilting. Foto: FORD Vis merI tillegg til frontkamera kan en også få med intelligent hastighetsbegrenser, som er med på å overvåke hvilke fartsgrenser du er innenfor. Det er også mulighet for antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som er med på å oppdage fotgjengere, og dermed kunne forhindre, eller minske skadeomfanget ved et eventuelt sammentreff.

Det er ingen tvil, vi gleder oss til å teste alle disse nye funksjonene seinere i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer