Denne kan du faktisk kjøpe på Finn

På den internettbasert markedsplassen finn.no ligger det i skrivende stund snaut 50.000 biler til salgs. Noen er litt kulere enn andre. Vi har plukket ut de fem dyreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av høye bilavgifter og en jevnt over nøktern holdning til bil blant det norske folk, har det de siste årene blitt svært mange godbiter å beskue på norske veier. Noen av dem finner naturligvis veien ut på markedet en gang i blant, og det er her de er lettest tilgjengelig for sikling og dagdrømming for de fleste av oss.

Ni biler til over tre millioner

Et kjapt søk på biler priset til over tre millioner kroner gir ni treff. Dersom vi plukker vekk dobbelteksemplarene av Mercedes-Benz SLR og Lamborghini Gallardo Superleggera, står vi igjen med syv stykker, den dyreste til vanvittige 9.650.000 kroner.

1.Ferrari Enzo

image: Denne kan du faktisk kjøpe på Finn


Men vinneren av denne lett absurde kåringen kan forsvare sin pris. Den heter nemlig Ferrari Enzo, en utrolig bil som det bare ble produsert 349 eksemplarer av. Når vi tillegg vet at en håndfull av disse allerede er vraket, og at man minimum måtte være trofast Ferrarikunde gjennom mange år for å få kjøpe en ny, skjønner man at dette er supereksklusive saker.

Motoren er turtallsglad V12’er med hele 660 hestekrefter. 0-100 går på 3,65 skunder og toppfarten ligger på den rette siden av 350 kilometer i timen. Enzo er en ren maktdemonstrasjon fra Ferrari og trolig blant de heftigste sportsbilene som noen gang er lagd og tillatt for gatebruk.

Til tross for den stive prisen er bilen tre år gammel og kilometertelleren står på 7.500. Annonsen finner du her.

2. Pagani Zonda F Roadster

På andreplass ligger en annen italiensk råtass, nemlig Pagani Zonda F Roadster. Til en pris av 7.990.000 kroner får du en fabrikkny roadster som (nesten) ingen andre. Motoren stammer faktisk fra Mercedes-eide AMG og har et slagvolum på 7,3 liter. 602 hestekrefter sørger for at 0-100 går på 3,7 sekunder. Selv om både kjøreegenskaper og ytelser er av en annen verden, imponerer også det spektakulære utseendet, både utvendig og innvendig.

Her kan du se annonsen.

3. Mercedes-Benz SLR

image: Denne kan du faktisk kjøpe på Finn


Fra åtte millioner gjør vi et lite prishopp ned til 4.700.000 kroner og tredjeplassen, Mercedes-Benz SLR McLaren. 2006-modellen har gått 3.000 kilometer og selges i Oslo. Selv om en SLR verken er like rendyrket eller eksklusiv som de to over, snakker vi fortsatt om et beist av en bil. Kompressoråtteren på 5,4 liter yter hele 626 hestekrefter og dreiemomentet ligger på enorme 780 newtonmeter. 0-100 går på 3,8 sekunder.

Link til annonse.

Les for øvrig vår prøvekjøring av SLR på bane her.

4. Ferrari F50

Etter å ha hoppet over nok en SLR beveger vi oss videre til Ferrari F50 på fjerdeplass til en pris av 4.330.000 kroner. F50 er på mange måter Enzos forgjenger og like eksklusiv med samme antall produserte biler. F50 ble laget mellom 1995 og 1997 og den aktuelle bilen på finn er av den siste årgangen med 28.000 kilometer på telleren. Motoren er en selvpustende V12’er på relativt beskjedne 4,7 liter, men med hele 513 hestekrefter skulle 0-100 gå på 3,9 sekunder.

Her ser du annonsen.

5. Rolls-Royce Phantom

image: Denne kan du faktisk kjøpe på Finn


Sist, men ikke minst, nei faktisk definitivt størst, på vår liste kommer überluksusbilen Rolls-Royce Phantom. Fire millioner kroner er hva denne overklassebriten koster deg. Da er bilen et år gammel og har gått 8.000 kilometer. En-Rolls Royce handler først og fremst om luksus og komfort, ikke fart, men en 6,75-liters V12’er på 460 hester sørger uansett for at du har nok krefter. Symptomatisk er det at turtelleren er byttet ut med en kraftreservemåler som viser hvor mange prosent av motorkraften du til en hver tid bruker.

Trykk her for annonsen.

Les vår prøvekjøring av Phantom her.

Bare penger

Så enten du foretrekker vill fart og intens svingjaging eller avslappet cruising med privatsjåfør, burde det være mulig å oppdrive det som tilfredsstiller deg. Og hva med de 8-9 millionene? Vel, det er jo bare penger…